Έκθεση Ζωγραφικής της Βίκυς Βλαχογιάννη στο Εικαστικό Κέντρο

afisa vlaxogianni

Η Βίκυ Βλαχογιάννη επιστρέφει στα Τρίκαλα μετά από 15 περίπου χρόνια παρουσιάζοντας την νέα της δουλειά με τίτλο «..έλα, σου ‘ χω νέα…» στο Εικαστικο Κέντρο
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 18 Απριλίου 2014, ώρα 8.00μμ στην αίθουσα ΦΟΙΒΟΣ στο ισόγειο του Εικαστικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 8, δίπλα στην εφορία)

Ο Γιάννης Κολοκοτρώνης, καθηγητής ιστορίας της Τέχνης γράφει για το έργο της Βλαχογιάννη: ..η καλλιτέχνης δείχνει να έχει ανακαλύψει μια προσωπική γραφή ονειρικής αφήγησης που διατηρεί ενεργά τα στοιχεία του λυρισμού καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει εικόνες που μιλούν για το κενό της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και την υπερβαση της ανθρώπινης; μοναξιάς μέσω της μυθιστορίας

Οι εικόνες της Βλαχογιάννη ωθούν τον θεατή να ανυψωθεί πάνω από την καθημερινότητα και να την αντιμετωπίσει τροποποιημένη με την απλοικότητα του παιδικού βλέμματος και το δυνατό λυρισμό της ποίησης.

Τέτοιες εικόνες φτιάχνουν μόνο παράφορα ρομαντικοί ζωγράφοι που έχουν συνειδητοποιήσει τις αξίες της τρέχουσας πραγματικότητας και προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από την ηθική τους, φτυάχνοντας τα σύμβολα της αλήθειας που ονειρεύονται

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 10 Ιανουαρίου 2015
Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 9.00-14.00 και 17.00-21.00

ΒΙΚΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ/ ζωγράφος

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας.

Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.), μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (ΣΚΕΤΒΕ)

Την περίοδο 1999-2002 οργάνωσε και επιμελήθηκε τις εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας (Αλέκος Κοντόπουλος), όπου υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Παρακολούθησε στην Αθήνα κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την εκπαιδευτική, οργανωτική και λειτουργική συγκρότηση των Δημοτικών Εικαστικών Εργαστηρίων. Από το 1999 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων.

Έχει διακριθεί για το έργο της από την Ακαδημία Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Γερμανίας. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε διεθνή συμπόσια Καλλιτεχνών στην Πολωνία και Ουκρανία ενώ τα έργα της έχουν εκτεθεί σε περισσότερες από 40 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Ουκρανία).

Αναφορές του έργου της έγιναν στον ελληνικό και ξένο ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Επίσης, η Ολλανδική, η Γερμανική και η Ελληνική τηλεόραση παρουσίασαν σχετικές εκπομπές γύρω από το έργο της. Τις εκθέσεις στη γκαλερί “ΑΕΝΑΟΝ” Αθήνα, προλόγισαν ο Κώστας Ζουράρις, ο Αντώνης Πλατανιάς κ.α. Κριτικές για το έργο της έγραψαν η Έλλη Καπλάνη Κοκκίνη, ο Γιάννης Κολλοκοτρώνης, ο Γιώργος Βέης κ.α. Ζει και εργάζεται στη Λαμία.
Διεύθυνση εργαστηρίου:Βύρωνος 46, 35100 Λαμία, Τηλ.&fax:22310 22384, κιν.6972899633 e-mail: vickyvlahogianni@hotmail.com http://www.facebook.com/Vicky Vlachogianni

.