Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στα Τρίκαλα με 7 συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (05.04.2017) εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του νομού Τρικάλων με αυξημένη εγκληματικότητα.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων, του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων και της Ομάδας Πρόληψης Τροχαίας Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν (242) άτομα, προσήχθησαν (9), ενώ ακόμη ελέγχθηκαν (221) οχήματα και διενεργήθηκαν (10) κατ’ οίκον έρευνες.

 

Επιπλέον, συνελήφθησαν (7) άτομα και συγκεκριμένα:

  • Έξι (6) ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά (55) παραβάσεις, από τις οποίες:

  • (48) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
  • (7) για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.