Έκτακτο δελτίο – Έρχονται καταιγίδες και χιόνια στη Θεσσαλία

Επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αναμένεται από το βράδυ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει αρχικά πρόσκαιρη επιδείνωση από απόψε, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

Από το βράδυ τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και στη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα.
Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Παράλληλα παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας (πάνω από τα 1.000 μέτρα).

Ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση την Παρασκευή από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

α) Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

Την Παρασκευή τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

Το Σάββατο την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

β) Τις πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:

Της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από το βράδυ της Παρασκευής

Της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας (με υψόμετρο 400-600 μέτρα) το Σάββατο.

γ) Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατλικούς ανέμους (8 και πιθανόν 9 μποφόρ) στο Αιγαίο το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι παρά την σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, μέχρι και την Τρίτη.