Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις νοτιάδες το Σαββατοκύριακο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Σάββατο, το απόγευμα από τα βορειοδυτικά, και βαθμιαία έως και το βράδυ της Κυριακής (11/12) στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

1. Από το απόγευμα του Σαββάτου (10/12) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματά της).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

2. Την Κυριακή (11/12) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται

α) στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι νωρίς το απόγευμα

β) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες

γ) στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα

δ) στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

Αρναούτογλου: Θερμή εισβολή την επόμενη εβδομάδα

Για θερμή εισβολή που βρίσκεται προ των πυλών, έκανε λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook, τόνισε πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, ο γνωστός μετεωρολόγος, επικαλούμενος την αναλογική μηνιαία πειραματική εκτίμηση που είχε δημοσιεύσει πριν από μερικές ημέρες, σημείωσε ότι “δείχνει τώρα να επιβεβαιώνεται και για το διάστημα 14-21 Δεκεμβρίου, όπου το σύνολο των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων συμφωνούν πλέον ότι αυτή τη φορά βαδίζουμε σε μια θερμή εισβολή”.

“Το σημαντικότερο είναι ότι η αναλογική ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ εκτίμηση όλα τα παραπάνω τα “εντόπισε” από τις 30 Νοέμβρη, δείχνοντας την εξέλιξη για 17 ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!! Για να δούμε αν θα επαληθευθεί και στη συνέχεια και δώσει χαρά στους…χιονόφιλους της μετεοπαρέας μας το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη!” πρόσθεσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Η αναλογική μηνιαία πειραματική εκτίμηση για τον μήνα Δεκέμβρη 2022, όχι μόνο καλά κρατεί (καθώς εκτός από κατά τόπους αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στις 13-14 Δεκεμβρίου), αλλά δείχνει τώρα να επιβεβαιώνεται και για το διάστημα 14-21 Δεκεμβρίου, όπου το σύνολο των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων συμφωνούν πλέον ότι αυτή τη φορά βαδίζουμε σε μια “θερμή εισβολή” (πορτοκαλί χρώματα πάνω από την περιοχή μας) για το παραπάνω χρονικό διάστημα!

Το σημαντικότερο είναι ότι η αναλογική ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ εκτίμηση όλα τα παραπάνω τα “εντόπισε” από τις 30 Νοέμβρη, δείχνοντας την εξέλιξη για 17 ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!! Για να δούμε αν θα επαληθευθεί και στη συνέχεια και δώσει χαρά στους…χιονόφιλους της μετεοπαρέας μας το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη! Οπως κι εσείς έτσι κι εγώ έχω μεγάλη αγωνία!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου”.