Σήμερα Κυριακή 27/7/2025 στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης έκτακτο ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π., για την αντιμετώπιση των κινδύνων από δασικές πυρκαγιές λόγω ότι ο νομός Τρικάλων βρίσκεται σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) σύμφωνα με την απόφαση του ΓΓΠΠ.
Της συνεδρίασης προήδρευσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρύσα Ντιντή με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας.
Παρόντες ήταν οι :
- Προϊσταμένη Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Ελεάννα Πορίχη
- Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Τρικάλων Στέφανος Φωλίνας
- Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Τρικάλων Ιωάννης Λιάπης
- Διευθυντής Αστυνομίας Τρικάλων Δημήτρης Μήτραινας
- Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων Κωνσταντίνος Κωστακόπουλος
- Στέλεχος ΣΜΥ κύριος Λαγόπουλος
- Διευθυντής Δ/νσης Δασών Ν. Τρικάλων Χρήστος Μπουλογεώργος
- Δασάρχης Τρικάλων Δημήτριος Καλόγηρος
- Αντιδήμαρχος Δήμου Τρικκαίων Δημήτριος Παζαϊτης
- Αντιδήμαρχος Δήμου Τρικκαίων Γεώργιος Καταβούτας
- Αντιδήμαρχος Δήμου Μετεώρων Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Εύρυθμης Λειτουργίας Νίκος Τσιούκας
- Προϊσταμένη Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Τρικάλων Γεωργία Μπακώση
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων ανέπτυξαν τον ειδικότερο σχεδιασμό τους και τα μέτρα που αφορούν την αποτροπή πυρκαγιάς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, ιδιαίτερα όταν η επικινδυνότητα είναι σε υψηλό επίπεδο, όπως σήμερα 27/07/2025.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Π.Ε. Τρικάλων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σε αγαστή συνεργασία και συντονισμένη δράση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς.
Να σημειωθεί ότι, ήδη, στα πλαίσια της ανωτέρω συνεργασίας έχουν εφοδιαστεί προληπτικά όλοι οι σταθμοί πυροσβεστικής με υδροφόρες ενώ σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων όπως επίσης σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται και μηχανήματα έργων από το μητρώο μηχανημάτων της Π.Ε. Τρικάλων.