Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 5.000 και 8.000 ευρώ στους πληγέντες του ν. Τρικάλων

Κατατέθηκε τροπολογία, που αφορά και το Νομό Τρικάλων, για την ενίσχυση των πληγέντων: 5.000 ευρώ ανά κατοικία, 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων τροπολογία, στο νομοσχέδιο για το Κοινωνικό Μέρισμα, των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, για τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Το ποσό ορίζεται σε 5.000 ευρώ ανά κατοικία και σε 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Με την παρούσα τροπολογία χορηγείται έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος, σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017, των περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι τέσσερις δήμοι του νομού Τρικάλων.

Προβλέπεται επίσης ότι το χορηγούμενο επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση, το Δημόσιο και εν γένει τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ

 

.