Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης που οργάνωσε το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στις 11.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης στην κατάμεστη από κυνηγούς μέλη του Συλλόγου αίθουσα από την αθρόα προσέλευσή τους.

Σκοπός της Συνέλευσης ήταν η ενημέρωση των μελών  πάνω στο νομικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων (Νόμος 4830 /18.09.21. ‘’πρόγραμμα ΄΄Αργος΄΄ και Υπουργική Απόφαση Πέτσα 31932/2004.23).

Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του Προέδρου του Κ.Σ. Πύλης κ. Αθανασίου Μανούρα  ο  οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την ικανοποιητική προσέλευσή τους στο κάλεσμα του Συλλόγου. Στην συνέχεια ανέλυσε εν ολίγοις τον Νόμο εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του τόσου του ίδιου .όσο και των κυνηγών, για την απαράδεκτη απόφαση του  κ. Πέτσα της στείρωσης των σκύλων.

Ακολούθησε η Ομιλία του Δικηγόρου κ. Γεωργίου Μιζάκη που ανέλυσε διεξοδικά το νομικό πλαίσιο της απόφασης.

Χαιρετισμό έκανε και  ο Δήμαρχος Πύλης  κ. Κων/νος Μαράβας.

Τα συνθήματα που  κυριάρχησαν ήταν 7000 χρόνια δεν στειρώνονται- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ- Κάτω τα χέρια από τα σκυλιά μας.

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μάκης Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Λαμπρινή Οικονόμου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλειος Αναγνώστου, κ. Κων/νος Ζούρτος, Χρήστος Νάκος και Υπεύθυνος Θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων κ. Νίκος Μάνιος.

Το  Ψήφισμα της Συνέλευσης το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα..

Αποφασίζει ομόφωνα….

α)  Καταγγέλλει την Ενέργεια του Αν/τη Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα να δημοσιεύσει αυτήν την απόφαση μία ημέρα πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις εκλογές δρώντας εκτός πλαισίου διαβούλευσης και πέραν των σχετικών υποσχέσεων προς τους κυνηγούς.

β)  Ενημερώνει τους υπεύθυνους ότι τα σκυλιά μας (κυνηγόσκυλα) είναι ζώα εργασίας και συνεργασίας  και δεν πρέπει να τσουβαλιάζονται με τα ζώα συντροφιάς και ψυχοθεραπείας.

Γ)  Ζητά τον τερματισμό της στοχοποίησης των κυνηγών (απαγόρευση κυνηγιού με αφορμή τον COVIT-αφαίρεση κυνηγετικής άδειας άρθρο 9, παρ. 7, ν. 4830 κ. λ. π. –διαφορετική οικονομική αντιμετώπιση από τους υπόλοιπους κατόχους ζώων εργασίας.

  Δ) Ζητά την άμεση (αμέσως μετά τις εκλογές) απόσυρση των αντικυνηγετικών διατάξεων και  καλεί την όποια Κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές σε ειλικρινή διαβούλευση για την λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Ε) Ζητά από όλα τα κόμματα και τους υποψηφίους τους, να καταθέσουν τις απόψεις τους δημόσια, πάνω στο θέμα πριν  τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές.