Εκστρατεία ενημέρωσης από τον Δήμο Τρικκαίων για τον σακχαρώδη διαβήτη

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη, αυτής της νόσου που αποτελεί την σύγχρονη μάστιγα της εποχής για όλες τις ηλικίες, ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσε ενημερωτικές εκδηλώσεις στα 3Ο και 6Ο ΚΑΠΗ Τρικάλων για τον σακχαρώδη διαβήτη, όσο και με ειδικό περίπτερο στον πεζόδρομο της Ασκληπιού.

Στόχος αυτών των εκδηλώσεων, η ενημέρωση, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στην ασθένεια.

Ο φακός του trikalaIN βρέθηκε το πρωί στο 6Ο ΚΑΠΗ Τρικάλων, όπου ειδικοί επιστήμονες ενημέρωσαν για τη νόσο τους ηλικιωμένους. Συγκεκριμένα με ειδική προβολή και σχετική ομιλία,ενημερώθηκαν από τον γιατρό γενικής ιατρικής με εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη και Επιμελητή Α’ στο Κ.Υ Μουζακίου κ. Βασίλειο Γκιζλή και τον φαρμακοποιό κ. Βασίλειο Τσιούτσια, ενώ την όλη εκδήλωση συντόνισε ο οδοντίατρος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων Μιχάλης Λάππας. Παρών στην εκδήλωση και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κώστας Ψύχος, ο οποίος απηύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό στο κοινό.

Παράλληλα έγιναν μετρήσεις ζάχαρου στους ηλικιωμένους από το νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΗΦΗ και του «Βοήθεια στο σπίτι».

Την ίδια ώρα στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, είχε στηθεί μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου περίπτερο ενημέρωσης του κόσμου για τον σακχαρώδη διαβήτη και δωρεάν μέτρησης ζαχάρου, από εξειδικευμένο προσωπικό με επικεφαλής τον γιατρό γενικής ιατρικής Ηλία Τσιαούση.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων για την παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη θα συνεχιστούν και με άλλες δραστηριότητες το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπως με φωταγώγηση της κεντρικής γέφυρας με μπλέ χρώμα, το χρώμα κινητοποίησης ενάντια στη νόσο και με ομιλίες επιστημόνων στο Μεγαλοχώρι και στα Αμπελάκια.