«Εκπλήξεις»(;) ετοιμάζει ο Μητσοτάκης στα ψηφοδέλτια της Λάρισας

«Όσοι πρώην πολιτευτές ή βουλευτές δεν θα βρίσκουν θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, τότε να κατεβαίνουν, ως υποψήφιοι, στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση». Αυτή η εισήγηση, που δέχθηκε από συνεργάτες του ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται πως θα λειτουργήσει καταλυτικά στο δρόμο προς τις κάλπες του Μάϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr οι έντονες αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, οι οποίες έφτασαν στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, είχαν ως αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει πολύ η ανακοίνωση των νέων υποψηφιοτήτων για τα ψηφοδέλτια των εθνικών βουλευτών, και αφορούσαν υποψηφίους του Μητρώου Στελεχών. Για τον λόγο αυτό δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επισήμως στη Λάρισα η Αθηνά Σιαφαρίκα ή στα Τρίκαλα ο Ηλίας Τσιαούσης, καθώς επίσης και πολλά ακόμα ονόματα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στην προσπάθεια της να μην ανοίξει καμία πληγή εσωστρέφειας, η ηγεσία της ΝΔ φαίνεται πως θα προχωρήσει στο σενάριο της ενδυνάμωσης των αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων, με πρόσωπα όμως που τα ίδια θα επιθυμούσαν να δουν τον εαυτό τους στο ψηφοδέλτιο για το κοινοβούλιο.

Αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί, πάντα συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τότε δεν αποκλείεται το ψηφοδέλτιο της Ρένας Καραλαριώτου στη Λάρισα να συμπεριλάβει και ονόματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόταν τον σταυρό στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό, όπως θεωρούν επιτελικά στελέχη της Πειραιώς, και τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια αναβαθμίζονται και τα βουλευτικά αποσυμφορούνται, έτσι ώστε ο πρόεδρος της ΝΔ να είναι πιο ελεύθερος να κάνει τις δικές του κινήσεις σε ολόκληρη την επικράτεια.

Όσο για τις αντιδράσεις των άμεσα εμπλεκομένων, την απάντηση δίνει έμπειρο στέλεχος της ΝΔ: «όταν το κόμμα βλέπει κυβέρνηση, δεν μιλάει κανείς…»

www.onlarissa.gr