Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νηπιαγωγών

P2040553

Στα πλαίσια επιμορφωτικών δράσεων για το σχολικό έτος 2015-16,η σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής του Ν. Τρικάλων,Δρ. Μπεαζίδου Ε. και το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων σχεδιάζουν την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για την προαγωγή της κοινωνικής ικανότητας των μαθητών αποσκοπώντας στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού και των εκδηλώσεων βίας στο σχολικό περιβάλλον.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει το κάθε παιδί γνωστικά, ψυχοσυναισθηματικά και κοινωνικά διαμέσου της συνεργασίας, της αλληλεπίδρασης και της σχέσης με τους συμμαθητές τους.

Το παρόν πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το βιωματικό σεμινάριο «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο», ένα δομημένο υλικό, με σαφείς στόχους και μεθοδολογία, που προσφέρει στους νηπιαγωγούς τρόπους ανάπτυξης συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στην καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών (επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης) και στη διαχείριση θεμάτων ψυχικής υγείας στη νηπιακή ηλικία. Είναι διάρκειας 9 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις εξής ημερομηνίες : Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και ώρες 17.00μμ-20.00μμ

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλα δύο δίωρα σεμινάρια: Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και Πέμπτη 12 Νοεμβρίου από τη Σχολική Σύμβουλο. Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν και θα βιώσουν δραστηριότητες προώθησης των συνεργατικών συμπεριφορών, του κοινωνικού παιχνιδιού και των δεξιοτήτων φιλίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθημερινά 08:00 – 14:00μ.μ στο γραφείο σχολικών συμβούλων με καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής έως την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Προτεραιότητα θα δοθεί στις εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για επιμόρφωση στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού –σχολική βία. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εφαρμόσουν το πρόγραμμα ολοκληρωμένο στην τάξη τους.

.