Εκπαιδευτική Επίσκεψη του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

10098

Σε συνέχεια υλοποίησης των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων του Μηχανολογικού Τομέα, του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

Ο υπεύθυνος Μηχανολόγος εγκατάστασης και συντήρησης που μας υποδέχθηκε, έδωσε έμφαση στα συστήματα αυτοματισμού και ασφάλειας ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Επιπρόσθετα μας δόθηκε η δυνατότητα περιήγησης στο χώρο του Λεβητοστασίου και του Ψυχροστασίου, με πρόσβαση στις κύριες μηχανές, τους ατμολέβητες, τις ασφαλιστικές και ρυθμιστικές διατάξεις και άλλα βοηθητικά μηχανήματα.

Κατά την περιήγησή μας, οι μαθητές, πέρα από τα τεχνικά ζητήματα που προσέγγισαν και τους επεξηγήθηκαν από τους αρμόδιους, έγιναν κοινωνοί της ιδιαίτερης οργάνωσης. Γνώρισαν τους συντηρητές επί το έργω, υδραυλικό και ηλεκτρολόγο πτυχιούχους αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολείων ΕΠΑ.Λ, όπως θα καταστούν και οι ίδιοι με την αποφοίτησής τους. Μάλιστα, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός της επίσκεψής μας στο κέντρο ελέγχου της όλης ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης του κτιρίου, όπου γίνεται η διαχείριση και η κατανομή παροχών νερού ή/και ενέργειας προς όλες τις κατευθύνσεις χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που απαιτείται με γνώμονα την εργονομία και την λειτουργικότητα.

198876

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υπεύθυνο μηχανολόγο Παπαποστόλου Ευάγγελο, για την άμεση ανταπόκριση και οργάνωση του αιτήματος μας και για την υποδοχή, φιλοξενία και εξυπηρέτηση.

Στην προσπάθεια που γίνεται από την Διεύθυνση του Σχολείου μας και από τους καθηγητές των ειδικοτήτων να συνδέσουμε την εκπαίδευση των μαθητών άμεσα με το αντικείμενο σπουδών τους, προσβλέπουμε στη συνέχιση και πραγματοποίηση και άλλων τέτοιων χρήσιμων εκπαιδευτικών επισκέψεων.

.