Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή και στο Μουσείο Ακρόπολης

IMG 2491

Παρέδωσαν οι βουλευτές των Τρικάλων Μαθήματα δημοκρατίας στους μικρούς μαθητές του 1ου, 2ου Δημ. Σχ. Οιχαλίας και του Δημ. Σχ. Πετρωτού

Τα Δημοτικά Σχολεία του δήμου Φαρκαδόνας κατάφεραν να ενώσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Νομού Τρικάλων, αφού στην επίσκεψή τους στη Βουλή των Ελλήνων την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, τους υποδέχτηκε σύσσωμη η ηγεσία του Νομού και τους ξενάγησε στους χώρους του ελληνικού κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψης στη Βουλή που πραγματοποίησαν το 1ο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας και το Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού στη Βουλή των Ελλήνων, οι πέντε Τρικαλινοί βουλευτές Βλαχογιάννης, Σκρέκας, Ταμήλος, Δριτσέλη και Κυρίτσης, υποδέχτηκαν ως καλοί οικοδεσπότες τους μικρούς μαθητές, -τριες και τους συνοδούς δασκάλους τους και τους εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος στην αίθουσα ολομέλειας της Βουλής. Οι μαθητές άκουσαν με προσοχή τις παραινέσεις των πέντε βουλευτών και στην συνέχεια τέθηκαν καίρια ερωτήματα από την πλευρά των μαθητών, για τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβυλίου.

20141021 164814

Στην επίσκεψη στη Βουλή το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων επισκέφτηκαν επίσης το Μουσείο της Ακρόπολης, περπάτησαν στους δρόμους της παλιάς Αθήνας (Πλάκα, Μοναστηράκι, Σταδίου, πλατεία Συντάγματος)
Τους μαθητές, – τριες στην εκπαιδευτική εκδρομή (συμμετείχε η ΣΤ΄ τάξη των σχολείων) συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί: Τρικάλης Χρήστος (Δ/ντής του 1ου Δ.Σχ. Οιχαλίας), Κόκκαλη Ειρήνη, Λιατίφη Βερίνη, Μιχαήλ Βασιλική, Παθέκα Σταυρούλα (Δ/ντρια του Δημ. Σχ. Πετρωτού), Σακελλαρίου Ηλίας, Κωστακόπουλος Βασίλειος (2ο Δημ. Σχ. Οιχαλίας).

.