Εκπαίδευση δημοτικών αστυνομικών στην ΚΑΡ.ΠΑ.

karpa dimotiki2

Ακόμη μια δράση ενίσχυσης της πρωτοβουλίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων.

Μετά την τοποθέτηση 5 απινιδωτών σε ισάριθμα πολυσύχναστα σημεία των Τρικάλων και την ενίσχυση των σεμιναρίων για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Τρικάλων, ο Δήμος προώθησε την εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών. Των ανθρώπων, δηλαδή, που καταφθάνουν συνήθως πρώτοι σε περιστατικά στα οποία χρειάζεται η παρέμβαση για θέματα άμεσης ανάγκης.

Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου, στον χώρο των Εθελοντών, στο κτήριο κάτω από το Φρούριο, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη σεμινάριο για την ΚΑΡΠΑ, την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση. Το υλοποίησε η κ. Ελένη Πολύζου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων

Διευθύντρια Σεμιναρίων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και ο κ. Βασίλης Κατσογιάννης, εκπαιδευτής στην ΕΠΑΣ του Νοσοκομείου Τρικάλων, μαζί με τις πιστοποιημένες εθελόντριες.

Οι παριστάμενοι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να μάθουν τον τρόπο πραγματοποίησης της ΚΑΡΠ και τις σημαντικότατες ωφέλειες για τον κάθε έναν που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Η συγκεκριμένη δράση των Εθελοντών Τρικάλων και του τμήματος υγείας τους, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ενίσχυσης της γνώσης σε ζητήματα υγείας των πολιτών.

.