Eκπαιδευτικοί: «Όχι» στη λήξη τρίμηνων συμβάσεων

Οι Ανεξάρτητες Αυτόνομες Αγωνιστικές Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. για την λήξη των τρίμηνων συμβάσεων αναπληρωτών και την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων

Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας

‘Όχι πια στον εμπαιγμό των 3μηνων συμβάσεων

Κανένα δικαίωμα απολύσεων στους διευθυντές εκπαίδευσης!

Τέλος στην ελαστική εργασία

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτ(ρι)ών εδώ και τώρα!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχωρούν σε πρωτοφανή νομοθετικά μέτρα εν μέσω πανδημίας! Δεν έφτανε που με δικαιολογία την πανδημία προχώρησε για πρώτη φορά σε προσλήψεις με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας, τώρα οξύνει την επίθεση ακόμα περισσότερο και δίνει το δικαίωμα στους διευθυντές εκπαίδευσης να απολύουν αυτούς τους συμβασιούχους κατά την κρίση τους!

Οι 3μηνες συμβάσεις των προσωρινών αναπληρωτών,  που στα μέσα του Σεπτέμβρη  το ΥΠΑΙΘ νομοθέτησε,  λήγουν την Τρίτη 19/1 , επιστρέφοντας στην ανεργία όσους η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη με απόλυτο κυνισμό την αγωνία και τις ανάγκες επιβίωσης, χρησιμοποίησε, για ναεγκαινιάσει την υπογράμμιση της αναπλήρωσης  ως καθεστώτος μονιμότητας.  «Το κόλπο  είναι στημένο και στα μέτρα τους » γιατί  οι προσλήψεις  που έγιναν για κάλυψη κενών  covid19 κάλυψαν εντέλει και πάγια κενά, τόσο όσο διαρκεί η σύμβαση, καταδικάζοντας μαθητές σε συνεχή εναλλαγή δασκάλων χωρίς να τους υπολογίζει πραγματικά κανείς και εξευτελίζοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών  ελαχιστοποιώντας τον μισθό, τις άδειες, τη αποζημίωση και αποκλείοντας την πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας. Τώρα με σχετική εγκύκλιο  καλεί τις Διευθύνσεις Eκπαίδευσης, κατά την κρίση τους,  να ανανεώσουν τις συμβάσεις αυτές ή όχι, που σημαίνει την ΑΠΟΛΥΣΗ των συναδέλφων.

Οι 3μηνες  συμβάσεις αποτέλεσαν άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της ελαστικοποίησης της εργασίας των εκπαιδευτικών δημιουργώντας ένα νέο πίνακα μέσα στους ήδη υπάρχοντες, ανοίγοντας την πόρτα για καταστρατήγηση πινάκων, μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίεςστον ίδιο αστερισμό με το προσοντολόγιο που οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε ένα αέναο ανθρωποφαγικόαλληλοπαραγκωνισμό με νικητή την αδιοριστία και την διαιώνιση της αναπλήρωσης! Η Κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να εδραιώσει ότι όσα χρόνια και να έχεις δουλέψει, όση προϋπηρεσία και να έχεις, δεν μπορείς να αποκτήσεις δικαιώματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αποδεικνύεται ότι η ελαστικοποίηση και η χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων δεν έχει τέλος, πρώτα με το προσοντολόγιοΓαβρόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν.4589) με όλα τα χαρακτηριστικά του (αποκλεισμοί, μόρια/«προσόντα» που αλλάζουν κάθε 2-3 χρόνια, κλπ), με τις αλλαγές σε ωρολόγια προγράμματα που πετούν εντελώς ξαφνικά στην ανεργία ολόκληρους κλάδους, στη συνέχεια τις 3μηνες συμβάσεις και σχεδόν ταυτόχρονα τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας των Δ/ντων εκπαίδευσης να προσλαμβάνουν ωρομίσθιους ανά δ/νση.

 

Και ενώ τα σχολεία εν μέσω πανδημίας εξακολουθούν να παραμένουν ανοχύρωτα, με χιλιάδες εκρηκτικά κενά και ανάγκες να παραμένουν ακάλυπτες, ή κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, συμβάλλει και αυτή από την πλευρά της ώστε η ελαστική εργασία στην εκπαίδευση να γίνει καθεστώς, με εκπαιδευτικούς-ομήρους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε μια μόνιμη ανασφάλεια και ένα ανελέητο κυνήγι προσόντων πιστή και με τις υποδείξεις ΕΕ-ΟΟΣΑ.

Μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας, η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να στελεχώσει τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό και να καλύψει όλες τις ανάγκες «αξιοποιώντας» την πανδημία με ένα ακόμη εργαλείο  προσπαθεί να δημιουργήσει γενιές δούλων που θα παραπέουν αιωνίως ανάμεσα στην ανεργία και την εργασία. Τώρα μάλιστα, διευρύνει το διευθυντικό δικαίωμα να απολύει ο διευθυντής εκπαίδευσης κατά την κρίση του! Τι άλλα δικαιώματα θα δώσει το υπουργείο στους διευθυντές εκπαίδευσης

 

Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Το παιχνίδι με τη ζωή και την εργασία των αναπληρωτρ(ιώ)ν πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

  • Καμία απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού.
  • Μετατροπή όλων των τρεχουσών 3μηνων συμβάσεων σε συμβάσεις μέχρι το τέλος του έτους. . Καμία νέα πρόσληψη με 3μηνη σύμβαση.  Άμεση κατάργηση του θεσμού 3μηνης σύμβασης και πρόσληψης ωρομισθίων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
  • Κάλυψη εδώ και τώρα όλων των κενών στα σχολεία με πλήρη στελέχωση όλων των δομών εκπαίδευσης με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Πλήρη δικαιώματα (εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά) αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Διορισμός/ Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
  • Κατάργηση του προσοντολογίου (ν.4589/19) και του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20)
  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Κανένας αποκλεισμός από το δικαίωμα στην εργασία.