Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΚΔΑΠ «Σταθμός» του Δήμου Τρικκαίων στη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικκαίων

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ «Σταθμός» πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11 Απριλίου μία εκπαιδευτική επίσκεψη στον χώρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικκαίων, στη Δωροθέα Σχολή. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη θερμή υποδοχή των παιδιών από τη μαέστρο και υπεύθυνη της φιλαρμονικής, κ. Μαίρη Μητσοπούλου, η οποία διηύθυνε την πρόβα της Φιλαρμονικής. Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων πλαισίωσε τους μουσικούς με τις φωνές της, δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κ. Μητσοπούλου μετέφερε τα παιδιά σε έναν εναλλακτικό μουσικό κόσμο, εισάγοντάς τα στα μυστικά των μουσικών οργάνων. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των παιδιών έγινε έκδηλη, καθώς εξέφρασαν την περιέργειά τους μέσω διαδραστικών ερωτήσεων και εμπειριών με διάφορα κρουστά όργανα.

Επιπλέον, ο κ. Οδυσσέας Τράντος, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Φιλαρμονικής, παρείχε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση, αποκαλύπτοντας ιστορικά δεδομένα και λεπτομέρειες για τα μουσικά όργανα και την πλούσια παράδοση της φιλαρμονικής. Οι νέες γνώσεις συμπληρώθηκαν από μια παρουσίαση των ενδυμασιών και την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά εκτελέσεις μουσικών έργων, όπως ο Εθνικός Ύμνος, ο Ολυμπιακός Ύμνος και ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τα παιδιά του ΚΔΑΠ «Σταθμός» του Δήμου Τρικκαίων να αποχαιρετούν με ευγνωμοσύνη, δίνοντας υπόσχεση για μια μελλοντική επίσκεψη, ενισχυμένη με τις πρόσφατα αποκτηθείσες γνώσεις και τις μοναδικές εμπειρίες που έλαβαν στον χώρο της Δωροθέας Σχολής.