Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΔΙΕΚ του Γ.Ν. Τρικάλων στη Σύρο

Πραγματοποιήθηκε τη τριήμερο 27-29 Μαΐου, εκπαιδευτική επίσκεψη του ΔΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων στο νησί της Σύρου.

Την εκπαιδευτική εκδρομή ακολούθησαν και καταρτιζόμενοι του συνεργαζόμενου ΔΙΕΚ Νοσοκομείου Δράμας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα καθώς και στοχευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και είχε ως εξής:

Άφιξη στο νησί και άμεση μετάβαση στο αντίστοιχο συνεργαζόμενο ΔΙΕΚ Νοσοκομείου Σύρου, το οποίο στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο, που αποτέλεσε το δεύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας, μετά τον «Ευαγγελισμό» και βρίσκεται εκτός περιοχής του υπάρχοντος Νοσοκομείου.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους και στον εξοπλισμό της σχολής, από τη Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Ευγενία Νίκου, παρουσία και μαθητών της σχολής Σύρου. Σημειώνεται ότι στο εν λόγω συνεργαζόμενο ΔΙΕΚ, λειτουργούν οι ίδιες ειδικότητες με τα ΔΙΕΚ των Νοσοκομείων Τρικάλων και Δράμας.

Ακολούθησαν εποικοδομητικές συζητήσεις και ανταλλαγές εμπειριών μεταξύ των μαθητών και εκπαιδευτών.

Σε συνέχεια, συνοδεία της Διευθύντριας, υπήρξε επίσκεψη στο Νοσοκομείο του νησιού και ξενάγηση στους χώρους των: ΤΕΠ / χειρουργικής κλινικής / εργαστηρίων / διοικητικών υπηρεσιών.