Έκοψαν πίτα στην Π.Ε. Τρικάλων

pita trikala 4

Στο σημαντικό έργο που παράχθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας στάθηκε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης κοπής της βασιλόπιτας.

Η κοπή πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, αρχιμανδρίτη κ. Χρυσόστομου Νάση, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη και άλλων στελεχών της περιφερειακής αρχής.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε στον χαιρετισμό του τους εργαζόμενους της περιφερειακής ενότητας, υπενθυμίζοντας πως από κοινού δόθηκαν μάχες και παρήχθη «θεσσαλικός πλούτος». Παράλληλα, αναφέρθηκε στα 280 έργα, τις 231 επενδύσεις και τα 410 εκ. ευρώ συνολικά που διατέθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, ενώ απέστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, καθιστώντας σαφές ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας «δε θα σκύψει το κεφάλι στις μάχες του έρχονται».

pita trikala 3

Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και υγεία πρώτα απ’ όλα. Σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα πρέπει να είμαστε σταθεροί με πίστη, με αγάπη, με αλληλεγγύη, με δύναμη και να μη χάνουμε το στόχο μας.

Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε γιατί με τη συνεργασία σας, καταφέραμε στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, να έχουμε 280 έργα εδώ, 231 επενδύσεις και 410 εκ. ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων. Καταφέραμε επίσης να ολοκληρώσουμε ημιτελή έργα, τα οποία καρκινοβατούσαν για δεκαετίες. Καταφέραμε να δώσουμε λύσεις και να θεραπεύσουμε προβλήματα, γιατί πλέον των έργων, έχουμε τη δημόσια υγεία, την κτηνοτροφία, την αγροτική οικονομία, το εμπόριο, τις συγκοινωνίες, το περιβάλλον κ.α. Σ

ε μία δύσκολη στιγμή για τη Θεσσαλία και τη χώρα, δείξατε ότι μπορούμε. Δείξατε ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε, έστω και λιγότεροι, περισσότερα. Με λίγα κάναμε πολλά και όχι με πολλά λίγα. Λιγότεροι κάναμε περισσότερα, απ’ ότι περισσότεροι παλαιότερα. Δείξαμε ότι η δημόσια διοίκηση είναι ισχυρή. Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να μην υπάρχουν διαθεσιμότητες υπαλλήλων στην περιφέρειά μας, να απουσιάζουν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες.

Κάναμε πράξη τη συλλογική ηγεσία. Συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε. Πάντα όμως για το καλό των Θεσσαλών και της Θεσσαλίας.

Ήμασταν και θα είμαστε παρόντες στην προσπάθεια κάθε Θεσσαλής και Θεσσαλού. Είμαστε παρόντες και σηματοδοτούμε την προσπάθεια των Τρικαλινών, χωρίς να σκύβουμε το κεφάλι στα δύσκολα που περάσαμε και που έρχονται. Εμείς έχουμε έναν στόχο και μία πίστη: τη Θεσσαλία. Και βλέπετε αυτή τη στιγμή, ότι τα περισσότερα που γίνονται, υλοποιούνται χάρη στις δικές σας προσπάθειες, γιατί εσείς είστε εκείνοι που δημιουργείτε θεσσαλικό πλούτο.

Αν είδατε δε, και τις σημερινές ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ, η Θεσσαλία συγκαταλέγεται στις περιφέρειες που έχουν περισσότερες προσλήψεις απ’ ότι απολύσεις. Σ’ αυτό συμβάλλατε κι εσείς. Συμβάλαμε όλοι μας ως ένα σημείο. Συνεχίζουμε με συνεργασία γιατί η περιφέρεια, όλοι εσείς, εμείς, είμαστε το αποκούμπι του κάθε Θεσσαλού».
Να σημειωθεί πως το φλουρί φέτος έτυχε στο κομμάτι που κόπηκε για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο, με τον κ. Αγοραστό να αποστέλλει ευχές για υγεία και μακροημέρευση στον τοπικό ιεράρχη της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο περιφερειάρχης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρωτοσύγκελο της τοπικής Μητρόπολης, στον οποίο και δώρισε ένα σύγγραμμα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας.

.