Εκλογική Διακήρυξη Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΒΕ

pasebe

Οι εκλογές για την Ομοσπονδία και τη ΓΣΕΒΕΕ στις 11 του Νοέμβρη πραγματοποιούνται σε τραγικές συνθήκες για όλους τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές. Το σύστημα προσπαθεί να ξεπεράσει την καπιταλιστική οικονομική κρίση φορτώνοντας όλα τα βάρη στο λαό.
Η ολομέτωπη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, αποκτώντας και νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Στην αναδουλειά, τη φοροληστεία, τη διάλυση του ασφαλιστικού, προστίθεται και το κυνηγητό απ’ τις τράπεζες και το ΚΕΑΟ με απειλές για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Κόντρα στις διακηρύξεις και τις ψεύτικες υποσχέσεις παλιών και νέων επίδοξων διαχειριστών της διακυβέρνησης εντός της ΕΕ, η πορεία των μικρών και αυτοαπασχολούμενων είναι προδιαγεγραμμένη. Οι πιο πολλοί από μας θα καταλήξουν στο λουκέτο, φορτωμένοι με χρέη σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, ΔΕΚΟ, ενοίκια, προμηθευτές.

Επιβεβαιωνόμαστε στις εκτιμήσεις που κάναμε και στις προειδοποιήσεις που απευθύναμε στους συναδέλφους ότι τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και δεν έχουν μόνο λογιστικό χαρακτήρα, αλλά και το στοιχείο των αναδιαρθρώσεων. Δεν τους νοιάζει μόνο να μας ξεζουμίσουν, θέλουν και να μας εξαφανίσουν απ’ την αγορά, να διαμορφώσουν το νέο τοπίο για τους μεγάλους παίχτες. Σκεφτείτε μόνο ποιόν ευνοεί η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, οι «έξυπνες» ιδέες για «λευκές νύχτες», η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, τα «open mall» και τόσα άλλα.
Προειδοποιήσαμε ότι οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. μας θεωρούν «διαρθρωτικό πρόβλημα» που πρέπει να λυθεί με την εξαφάνισή μας απ’ την αγορά και αυτή η εκτίμηση βασίστηκε στην πείρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Τι λέει η ευρωπαϊκή και παγκόσμια εμπειρία για την πορεία των ΜΜΕ ;
Η συρρίκνωση του στρώματος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων συντελέστηκε στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες τις προηγούμενες δεκαετίες, όταν κυριάρχησαν στην αγορά οι μεγάλες αλυσίδες, τα εμπορικά κέντρα.
Δεν πρόκειται για ένα Ελληνικό Φαινόμενο και ουσιαστικά δεν αποτελούν κακή συγκυρία αλλά επιδίωξη του συστήματος τα 230.000 «λουκέτα» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα τελευταία 5 χρόνια και τα ακόμα 15.000 που υπολογίζονται το 2ο εξάμηνο του 2014.

Συνάδελφοι
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αγωνιστική διεκδίκηση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία.
Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας που να ανταποκρίνεται στο σήμερα και όχι στον προηγούμενο αιώνα.
Παλεύουμε μαζί με όλους τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τις οικογένειές μας για να μπει φρένο σ’ αυτή την πολιτική. Ξέρουμε καλά ότι μόνο η δική μας συμμαχία όλων όσων υποφέρουμε, μπορεί να δώσει ισχυρή απάντηση στη συμμαχία μονοπωλίων – Ε.Ε. – συγκυβέρνησης.
Το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, με τους πάνω από 100.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα έδωσε ισχυρό μήνυμα. Έδωσε νέα δυναμική, «φώτισε» τον δρόμο.

Σήμερα είναι αδήριτη ανάγκη η ανασύνταξη του κινήματος των ΕΒΕ, που σημαίνει μαζικοποίηση συλλογικών διαδικασιών, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στη γραμμή της ρήξης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους. Το κίνημα δεν είναι μια πιστολιά στον αέρα. Θέλει συνέχεια με μορφές και πρωτοβουλίες που θα στέκονται στο πλάι των συναδέλφων που ζουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, θα εδραιώνουν την αλληλεγγύη των συναδέλφων.
Η σημερινή ηγεσία στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην Ομοσπονδία και στη ΓΣΕΒΕΕ, δε μπορεί και δε θέλει να βαδίσει στο δρόμο της διεκδίκησης. Έχει συμβιβαστεί με τα προβλήματα και τις πολιτικές που τα δημιούργησαν. Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν θέλουν τα σωματεία και τις ομοσπονδίες μαζικά αγωνιστικά όργανα, που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κλάδου.

Συνάδελφοι
Στις εκλογές της Τρίτης 11 Νοέμβρη για το ΔΣ της Ομοσπονδίας και για εκλογή αντιπροσώπων στο ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο τη ΓΣΕΒΕΕ, οι συνδικαλιστές που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας δεν παριστάνουν τους ανεξάρτητους. Το ψηφοδέλτιό μας στηρίζεται στο αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ. Δε χτυπάμε φιλικά στην πλάτη τους συναδέλφους για την ψήφο τους και ως εκεί. Μας γνωρίζετε, είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του εισοδήματος όλων των μικρών επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων.
Δεν ξεχωρίζουμε τους ΕΒΕ σε αριστερούς και δεξιούς, σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, δεν βάζουμε ταμπέλες στους συναδέλφους και μετά να πάμε «όλοι μαζί ενωτικά» κινούμενοι από ιδιοτελή προσωπικά ή πολιτικά συμφέροντα.
Εμείς μια ταμπέλα βάζουμε στο κίνημα των ΕΒΕ. Συνεπής αγώνας ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα του χώρου, για να σώσουμε τη δουλειά και το μεροκάματό μας απ’ τα πολυκαταστήματα, τα JUMBO, τα ΙΚΕΑ, τα MALL, τα μεγάλα S/M, που τρώνε όλη τη δουλειά και μας ρίχνουν στην ανεργία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ
ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΣΕΒΕΕ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

.