Εκλογές τον Μάρτιο για το Μακεδονικό υπονόησε ο Σάκης Παπαδόπουλος!

Την άποψη ότι το μόνο έκτακτο ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει εκλογές πριν το τέλος της συνταγματικής θητείας είναι το Μακεδονικό διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

«Οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών οπότε θα πάμε σε μια διαδικασία που σημαίνει εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμώντας ότι «αν η συνταγματική αναθεώρηση (σ.σ. στα Σκόπια) περατωθεί τον Ιανουάριο η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή για κύρωση τον Μάρτιο».

Όσον αφορά το θέμα των συντάξεων είπε ότι «η δοκιμασία είναι για την ΕΕ όλους όσοι λένε ότι μας αγαπάνε, τον Γιούνκερ, τον Ρέγκλινγκ, τον Σολτς, τον Σεντένο. Αν θελήσουν να μας πατήσουν τον κάλο στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων είναι κακό δείγμα για την Ευρώπη που θέλουμε».

Κατά τον ίδιο «δεν είναι μόνο πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το μέτρο αυτό. Είναι και άλλα κόμματα που έχουν καταθέσει πρόταση νόμου για τη μη εφαρμογή του μέτρου. Αν συνεχίσουν (σ.σ. οι δανειστές) να έχουν εμμονές τότε θα έχουμε την παραβίαση της θέλησης των ελληνικών κυβερνήσεων».

Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι «όχι μόνοι μας δεν θα το αναστείλουμε το μέτρο».

thecaller.gr