Εκλογές το 2021 δείχνει η αναβάθμιση Βορίδη

Ο Θεοδωρικάκος επιστρέφει στο επιτελείο του πρωθυπουργού

Πρόωρες και διπλές εκλογές μέσα στο 2021, μόλις φύγει για τα καλά η πανδημία από τη χώρα, δείχνει ο τρόπος που έκανε τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός. Η αναβάθμιση του Μ. Βορίδη σε ένα υπουργείο το οποίο το ξέρει από παλιά πολύ καλά, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Τάκη Θεοδωρικάκου στο στενό επιτελείο των συνεργατών του πρωθυπουργού, δείχνουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, μέσα στο 2021, είτε προς το καλοκαίρι είτε στην αρχή του Φθινοπώρου.

Ο πρωθυπουργός θέλει 0πάση θυσία να ακυρώσει τις εκλογές με απλή αναλογική και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τις προκηρύξει φέτος ώστε να μπορέσει αμέσως να πάει σε δεύτερες εκλογές με τον εκλογικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνησή του.

Ο ακριβής χρόνος των πρόωρων εκλογών θα εξαρτηθεί όχι από τις εξελίξεις στην Οικονομία αλλά από την πανδημία και μόνο από αυτή. Εάν η χώρα ξεμπερδέψει με την πανδημία λόγω των γρήγορων εμβολιασμών, τότε ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να προκηρύξει εκλογές ακόμα και τον Μάιο. Εάν όχι οι εκλογές θα μετατεθούν τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2021 προβλέπει ο γνωστός πολιτικός αναλυτής, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Νικολακόπουλος, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση ποντάρει στο να κρατήσει στοιχειωδώς όρθια την οικονομία και στηρίζεται στο εμβόλιο, ώστε να βγει στο ξέφωτο του καλοκαιριού.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν συγκλίνουν στο ότι μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του πληθυσμού την Άνοιξη προβάλλει διάπλατο στον πολιτικό ορίζοντα το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Και από ότι φαίνεται εκτός από την πανδημία, την ύφεση στην οικονομία, τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό η ατζέντα θα έχει εξεταστικές, σκάνδαλα και ειδικά δικαστήρια. Οι εκλογές πλησιάζουν. Και το 2021 θα είναι έτος εκλογικό…

Fimotro.gr