Εκλογές: Τα διλήμματα των κομμάτων και το δίλημμα των πολιτών

Τα κόμματα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2023 θα έχουν κλείσει τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων τους για τις εκλογές, που το πιθανότερο θα γίνουν την άνοιξη.

Χθες, ο Α.Τσίπρας, τα μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έθεσε το δίλημμα απέναντι στο οποίο θα βρεθούν οι πολίτες όταν κληθούν να ψηφίσουν, διανθίζοντάς το με βαριές πολιτικές κατηγορίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του απάντησε, θέτοντας δίλημμα, με ανάλογες “κατηγορίες”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αμέσως παρακάτω, θα διαβάσετε και τα δύο διλήμματα, όπως αυτά τέθηκαν. Υπάρχει όμως και κάτι, το πιο σημαντικό,  που δεν θα το βρείτε στις σχετικές ανακοινώσεις: Το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας! Όχι το γενικό και αόριστο “υπέρ του λαού και του τόπου”, αλλά το εξειδικευμένο, το πλήρως εξειδικευμένο, το λεπτομερές, για κάθε τομέα. Είτε αυτός αφορά στα εθνικά θέματα, τις συμμαχίες και τους εξοπλισμούς, είτε στην οικονομία, την εργασία, την ασφάλιση…Εν ολίγοις, στην καθημερινότητα του πολίτη.

Το δίλλημα κατά Τσίπρα

«Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού, ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στο τόπο η δικαιοσύνη παντού».

«Δεν ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφραίνεται ο κ. Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του»

«Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δε μπορεί να την αντέξει».

«Απέναντι στην άδικη πολιτική Μητσοτάκη, υπάρχει μια εντελώς διαφορετική πολιτική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όχι απλά μια καλύτερη διαχείριση της κατάστασης. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τους αδύναμους και τα μεσαία στρώματα προς τους λίγους και ισχυρούς. Με την αισχροκέρδεια που δεν είναι καθόλου εισαγόμενη, αλλά γέννημα θρέμμα Μητσοτάκη. Με την απουσία ελέγχων, με τους υψηλούς έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα, με την ανοχή στα υπερκέρδη και τα ουρανοκατέβατα κέρδη σε ενέργεια και καύσιμα, πλέον και στις τράπεζες. Κάθε μία τράπεζα έχει 1 δισ. υπερκέρδη το τελευταίο χρόνο από τα επιτόκια χορήγησης που αυξάνονται συνεχώς, ενώ τα επιτόκια στις καταθέσεις παραμένουν χαμηλά».

Το δίλημμα κατά Οικονόμου

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ένα: με αυτούς που κράτησαν την Πατρίδα όρθια, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, εν μέσω κατακλυσμιαίων παγκόσμιων κρίσεων, ή με αυτούς που μηχανεύονται παρανοϊκά μυθεύματα για να βυθίσουν την χώρα στην αστάθεια και την υστέρηση; Με αυτούς που αγωνίζονται για την Πατρίδα και τους πολίτες, ή με αυτούς που νοιάζονται για την κομματική τους επιβίωση; Οι προτεραιότητες της κοινωνίας είναι και προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγωνίζεται στο παρόν για ένα καλύτερο μέλλον. Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται επιστροφή στο παρελθόν, σε ένα πολύ κακό παρελθόν μάλιστα».

Χωρίς σχόλια

bankwars.gr