Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Τσίπρας. Στο σχετικό βίντεο, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος παρουσιάζει τους υποψηφίους. 

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Στη δεύτερη θέση είναι η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα βρίσκονται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο πρώην υπουργός και διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, ενώ στην έκτη θέση η Τζένη Λειβαδάρου, πολιτικός μηχανικό και άτομο με αναπηρία.

Στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

Στην όγδοη θέση η νομικός Ζωρζέττα Λάλη. Υπήρξε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ένατη θέση ο Στέφανος Κασσελάκης, απόδημος Έλληνας, επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας.

Στη δέκατη θέση βρίσκεται η μοναδική γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Ενδέκατη θέση ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Πολιτικός μηχανικός, γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δωδέκατη, η Νατάσα Ρωμανού. Ερευνήτρια στη Μοντελική Ωκεανογραφία και το Κλίμα της NASA.

Στη δέκατη τρίτη θέση ο Όμηρος Πουλάκης, ηθοποιός.

Δέκατη τέταρτη η Δώρα Τσαμπάζη. Δημοσιογράφος.

Και στην τελευταία τιμητική θέση, ο  Αλέκος Φλαμπουράρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής, πρώην Υπουργός Επικρατείας.

Δείτε το βίντεο:

 

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα διακυβέρνησης για τις εκλογές 2023. «Δικαιοσύνη Παντού – Για μια Δημοκρατική Προοδευτική Διακυβέρνηση», είναι το κεντρικό σύνθημα του κόμματος με το οποίο ζητά την ψήφο των πολιτών. 

reader.gr