Εκλέγεται σήμερα πρόεδρος στην ΚΕΔΕ ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Σκληρή μάχη προβλέπται να γίνει για την Προεδρία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου.

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν επιδοθεί σ’ ένα μπαράζ επαφών και διαβουλεύσεων με πολλούς ομολόγους τους εδώ και καιρό, όμως οι καλά γνωρίζοντες τα της αυτοδιοίκησης δίνουν ένα σαφές προβάδισμα για την Προεδρία στον Δήμαρχο Τρικκαίων, καθώς τον θεωρούν ένα πολύ πετυχημένο Δήμαρχο, με σημαντικά και πρωτοποριακά επιτεύγματα στον τομέα της τεχνολογίας και όχι μόνο και γενικά ως ένα πολιτικό της αυτοδιοίκησης με προφίλ πολύ πιο προσιτό και οικείο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σε πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί. Θα συμμετάσχουν 528 σύνεδροι. Οι 332 δήμαρχοι της χώρας, 178 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων στη ΓΣ της ΚΕΔΕ, καθώς και τα 18 μέλη του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που έχουν επανεκλεγεί.

Το νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ που θα εκλεγεί, θα απαρτίζεται από 31 μέλη, εκ των οποίων 20 είναι δήμαρχοι, μεταξύ αυτών χωρίς εκλογή ο δήμαρχος Αθηναίων και 11 δημοτικοί σύμβουλοι.