Έκκληση Παπαστεργίου στους Τρικαλινούς: Μείνετε στο σπίτι

Το δικό του μήνυμα σε όλους τους Τρικαλινούς, για την κρισιμότητα των στιγμών και την προσωπική ευθύνη του καθενός, θέλησε να περάσει με σχετική ανάρτηση που έκανε στα socialmedia ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος είναι ξεκάθαρος σ’ αυτά που γράφει:

«Δύσκολες και πρωτοφανείς οι στιγμές. Αν πριν μερικούς μήνες μου έλεγε κάποιος πως θα γύριζε ταινία με τέτοιο σενάριο, θα του έλεγα πως θα ήταν υπερβολικός.
Και όμως συμβαίνει.
Όλο αυτό το διάστημα στους Δήμους προσπαθούμε να χειριστούμε την κατάσταση με σοβαρότητα, συμμετέχοντας σε συσκέψεις, λαμβάνοντας τοπικά μέτρα, μεταφέροντας στους αρμόδιους τις απόψεις και ερωτήσεις μας, ακολουθώντας πιστά τα όσα ο ΕΟΔΥ, η αρμόδια επιτροπή και τα Υπουργεία αποφασίζουν.
Σε τέτοιες καταστάσεις δεν ενεργούμε μόνοι μας, δεν κάνουμε ό,τι νομίζουμε εμείς σωστό, αλλά ακούμε τους αρμόδιους.
Και οι αρμόδιοι λένε ξεκάθαρα να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.
Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες, προστατεύοντας εργαζόμενους (τους οποίους ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω για το πνεύμα συνεργασίας που δείχνουν) και πολίτες.
Έτσι η καθαριότητα θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά, παρά τις άδειες που οφείλαμε να δώσουμε, ενώ και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες (ΚΕΠ κλπ.), θα λειτουργήσουν έστω και με προσωπικό ασφαλείας.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Μην έρχεστε στις υπηρεσίες χωρίς λόγο. Δεν είναι επείγον κάτι που απλώς για εσάς είναι σημαντικό. Αντιληφθείτε την ατομική ευθύνη που όλοι μας έχουμε.