Εκκενώσεις διά θαλάσσης στη Νέα Αγχίαλο

Ανεξέλεγκτο μαίνεται, το απόγευμα της Πέμπτης, το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία, με τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Σέσκλο να κατευθύνεται αυτή τη στιγμή νότια προς τη Νέα Αγχίαλο, όπου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για πολλούς οικισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανίδιά, Μάραθος, Κριθαριά, Σωρός, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 ώστε να εκκενώσουν τις συγκεκριμένες κοινότητες και να κατευθυνθούν προς Βόλο. Λίγο πριν τις 18:00, μάλιστα, έξω από τη Νέα Αγχίαλο ακούστηκαν εκρήξεις. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι εκρήξεις προέρχονταν από βλήματα που βρίσκονται σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο των Μικροθηβών φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο, έχει απομακρυνθεί.

Σημειώνεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο βρίσκεται το στρατιωτικό, καθώς και το πολιτικό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με εικόνες του μεταδίδει το MEGA, πολλοί κάτοικοι και παραθεριστές στη Νέα Αγχίαλο αυτή τη στιγμή εκκενώνουν τα σπίτια τους διά θαλάσσης, καθώς στο σημείο έχουν σπεύσει 80 ιδιωτικά σκάφη και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

magnesianews.gr