Εκδρομή στην Οχρίδα με τον Χορευτικό όμιλο «ΑΠΟΛΛΩΝ» Τρικάλων

DSC00415

Με το Τουριστικό Γραφείο του Χρίστου Αντωνόπουλου και τον Χορευτικό όμιλο «ΑΠΟΛΛΩΝ» Τρικάλων

Ένα φανταστικό διήμερο πέρασαν οι εκδρομείς από τα Τρίκαλα ταξιδεύοντας, προς την μακρινή-Οχρίδα-Μοναστήρι- Όσιου Ναούμ, που οργάνωσε το Τουριστικό Γραφείο του Χρήστου Μιχ. Αντωνόπουλου με την συνεργασία του Χορευτικού Ομίλου «ΑΠΟΛΛΩΝ»Τρικάλων.

Πρώτος σταθμός των εκδρομέων ήταν η πόλη (Μπίτολα) Μοναστήρι με 100.000 πληθυσμό όπου επισκεφθήκανε το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου και την ξενάγηση έκανε ο Δημήτρης Έλληνας στην καταγωγή. Ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Εκκλησιάς που κτίστηκε το 1830 από του Χριστιανούς και του το επέτρεψε ο Τούρκος Μπέης, με την προϋπόθεση να το τελειώσουν σε ένα χρόνο μακριά από τον πεζόδρομο της πόλης. Στην συνέχεια έγινε επίσκεψη στον Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Ναούμ με τον ξεναγό πάντα να ενημερώνει για την ιστορικότητα κάθε Μνημείου.

DSC00406

Το μεσημέρι του Σαββάτου σε ελεύθερο χρόνο οι Τρικαλινοί επισκέπτες περιηγήθηκαν στην πόλη του Μοναστηρίου και πήραν το μεσημεριανό τους φαγητό. Το βράδυ μετέβησαν στην Τουριστική Οχρίδα (50.000) ανθρώπων όπου είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην ομώνυμη λίμνη, και ακολούθησε δείπνο στο ξενοδοχείο και εκεί τους περίμενε μια έκπληξη όπου δημοτική ορχήστρα διασκέδασε όλους σκορπώντας ένα αστείρευτο κέφι με πολύ χορό. Έδειξαν για μία ακόμα φορά τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος «ΑΠΟΛΛΩΝ» τις χορευτικές τους ικανότητες στην πίστα , και εδώ φαίνεται η εξαίρετη δουλειά που ο Χοροδιδάσκαλος Κ. Αθ, Παπαγεωργίου.

Στην διασκέδαση συμμετείχαν και νέα παιδιά από τα Σκόπια σμίγοντας πάνω στον χορό Σκοπιανό και το Ελληνικό στοιχείο, σε μια εκδήλωση αδελφοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών και γενικότερα.

DSC00423

Η δεύτερη ημέρα ήταν η περιήγηση ήταν στη παλαιά πόλη της Οχρίδας και στο Κάστρο που εκεί φαινόταν πανοραμικά η πόλη και κατόπιν με τα πόδια το γκρουπ περπάτησε τα καλντερίμια βλέποντας από κοντά τα διατηρητέα σπίτια. Επίσης ξενάγηση έγινε στην πλατεία της Οχρίδας στα Μνημεία Μεθόδιου και Κύριλλου ,Οσίου Κλήμης.

Κάπως έτσι τελείωσε αυτή η εκδρομή παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής των εκδρομέων το απόγευμα της Κυριακής για τα Τρίκαλα, αφήνοντας πίσω τις καλλίτερες εντυπώσεις σε όλους.

Ίσως αυτή η εκδρομή να μείνει αξέχαστη σε όλους αφού όλα λειτούργησαν άψογα.

DSC00411

DSC00404

Αλέξανδρος Γ Τζήμας.