Τα μέλη του ΠΑΣΥΒΑ και της ΣΦΕΒΑ με σεβασμό αποτίουν φόρο τιμής στον μακαριστό μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρό ΑΝΔΡΕΑ Τρεμπέλα τον και πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα που κοιμήθηκε σήμερα 5 Απριλίου μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Ὁ Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καὶ Κονίτσης, κ. Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ (Τρεμπέλας) γεννήθηκε το 1939 στην Πάτρας. Υπήρξε πτυχιοῦχος τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Ἐθνικοῦ καὶ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημίου Αθηνών. Πνευματικό τέκνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ (Οικονομίδη) χειροτονήθηκε από τον Γέροντά του Διάκονος (1968) και Πρεσβύτερος (1969), λαμβάνοντας και το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου. Από του έτους 1967 μέχρι της εκλογής του ως Μητροπολίτου υπηρέτησε στην Κόνιτσα ως Ιεροκήρυξ (1967-1968 λαϊκός, 1968-69 Διάκονος, 1969-1995 Αρχιμανδρίτης – τακτικός Ιεροκήρυξ). Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης εις διαδοχή του αοιδίμου ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, εξελέγη υπὸ της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την 25/1/1995. Χειροτονήθηκε την 28/1/95, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων Αθηνῶν, και ενθρονίσθηκε στο Δελβινάκιο και την Κόνιτσα την 1/4/1995.
Φύσει εσωστρεφής και πάντοτε συνειδητά στην σκιά του Γέροντά του δεν επιθύμησε ποτέ το βάρος του επισκοπικού αξιώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις στη σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία που υποψήφιος για τον αρχιερατικό θρόνο δεν βρισκόταν στην Αθήνα τη στιγμή της εκλογής του, με αποτέλεσμα την επομένη ημέρα να μην υπάρχουν φωτογραφίες του στις εφημερίδες που ανήγγειλαν το γεγονός της εκλογής του. Έκανε υπακοή μόνο στο θέλημα του πνευματικού του Πατέρα αλλά και στην σύσσωμη βούληση του λαού της ακριτικής επαρχίας να διαδεχθεί αυτός τον μεγάλο Σεβαστιανό.
Παρά το γεγονός ότι αισθανόταν βαρειά στους ώμους του την κληρονομιά του αειμνήστου Γέροντα και προκατόχου του στην ακριτική μητρόπολη, δέχθηκε να αναλάβει και την ευθύνη της συνεχίσεως του εθνικού αγώνα, που ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ξεκίνησε υπέρ των βασανισμένων αδελφών της ελληνικότατης Βορείου Ηπείρου. Παρά τους αρχικούς του δισταγμούς ανέλαβε και την προεδρία του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα και με την συνδρομή των μελών του ΠΑΣΥΒΑ και της ΣΦΕΒΑ κράτησε ψηλά την σημαία του σημαντικού εθνικού μας θέματος. Με εκδηλώσεις, ομιλίες ανά την Ελλάδα, δελτία Τύπου, καθώς και με την κυκλοφορία του Βορειοηπειρωτικού Βήματος (της μόνης ειδικής έντυπης έκδοσης για το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου) συνέχισε την αγωνιστική πορεία που χάραξε ο προκάτοχός του, δίνοντας γενναία και εθνοπρεπή μαρτυρία στο πλευρό των αδελφών μας. Η φωνή του, στοιχούσα στο εθναρχικό παράδειγμα σημαντικών εκκλησιαστικών μορφών της σύγχρονης ιστορίας, υψωνόταν πάντοτε δυναμική για να καταγγείλει τους διωγμούς, την παραβίαση των εθνικών δικαίων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αδελφών μας, τον ανθελληνισμό του αλβανικού κατεστημένου αλλά και την αδιάφορη, δυστυχώς, συχνά στάση της ελληνικής πολιτείας .
Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι, με δεδομένη την επιθυμία του το τελευταίο διάστημα να τιμηθεί η μνήμη του Γέροντά του με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από την εκδημία του (1994-2024), οι τελευταίες επίσημες εμφανίσεις του έγιναν στην Θεσσαλονίκη στις 8 Δεκεμβρίου σε πανηγυρική εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την κοίμηση του αοιδίμου Σεβαστιανού, όπου υπήρξε και ο κεντρικός ομιλητής ενθουσιάζοντας το ακροατήριο με τον παλμό και τον δυναμισμό του. Λίγες ημέρες αργότερα χοροστάτησε στο επίσημο μνημόσυνο για τον Σεβαστιανό στην Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου όπου είναι θαμμένος ο αγωνιστής ιεράρχης.
Κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ στην μνήμη του Προέδρου του ΠΑΣΥΒΑ και αρχηγού της ΣΦΕΒΑ, τα μέλη των οργανώσεών μας προσεύχονται στον Κύριο της δόξης να δεχθεί στους κόλπους του τον εκλιπόντα ιεράρχη, να του συγχωρήσει όσα ως άνθρωπος επλημμέλησε και να τον αναπαύσει στο πλευρό του μακαριστού γέροντά του για τους αγώνες του υπέρ των αδικουμένων αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.