Εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

afisa kke kne trik

Στις μεγάλες λαϊκές εποποιίες θα μείνει η 1η Μάη 1945, η μέρα που η Κόκκινη Σημαία με το Σφυροδρέπανο , το λάβαρο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους , της Σοβιετικής Ένωσης, καρφώθηκε στην καρδιά του ναζιστικού θηρίου ,στο Ράιχσταγκ του Βερολίνου.

Το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ουσιαστικά γεγονός και έφερε την ποτισμένη με αίμα σφραγίδα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών.
Στη μεγάλη λαϊκή νίκη, ήταν αποφασιστική, καθοριστική, η συμβολή της σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης με τον Κόκκινο Στρατό να έχει συντρίψει τον κύριο όγκο των φερόμενων ως ανίκητων στρατευμάτων του ναζιστικού γερμανικού κράτους.

Σημαντική ήταν η συμβολή των εθνικοαπελευθερωτικών αντιστασιακών κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες με το λαϊκό κίνημα της χώρας μας να αναδείκνύεται σε ένα από τα πιο μαζικά . Βασική δύναμη του τιτάνιου αγώνα, ψυχή και καθοδηγητής ήταν τα Κομμου¬νιστικά Κόμματα, όπως ήταν το ΚΚΕ στην Ελλάδα

Το Κόμμα μας είναι περήφανο που υπήρξε ο εμπνευστής, ο οργανωτής και κύριος αιμοδότης της μεγάλης ΕΑΜικής Αντίστασης του λαού μας και αποτίει φόρο τιμής σε όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους , που πάλεψαν με το όπλο ή με την προκήρυξη, κράτησαν ηρωική στάση στα κρατητήρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα στις νέες και του νέους και τους καλεί να αναζητήσουν την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα και τις αιτίες που οδήγησαν στους παγκόσμιους και τοπικούς πολέμους, στην άνοδο και επικράτηση σε ορισμένες χώρες του φασισμού – ναζισμού.
Τιμούμε τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών, εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με μεγαλύτερη ορμή και γνώση !
Βαδίζουμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του μέλλοντος πιο έμπειροι και πιο εξοπλισμένοι.
Πορευόμαστε με έναν και μόνο σκοπό: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
Μ’ αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από το Μάη του 1945
Οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα πραγματοποιούν:
► έκθεση αρχειακού υλικού και αντιφασιστικού- επαναστατικού βιβλίου
την Τρίτη και Τετάρτη 5 & 6 Μάη
6-9 μμ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου
►Πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση- αφιέρωμα την
Πέμπτη 7 Μάη 2015, 8:00μμ
Στο Πολυκέντρο του Δήμου Τρικκαίων (έναντι ΔΕΗ)

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

.