Εκδήλωση του λυκείου Καλαμπάκας με ομιλητή τον κ. Λιάπη

liapis photo

Ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χρυσοστόμου Λιάπης MD, MSc, PhD, μιλά σε εκδήλωση που διοργανώνει το Λύκειο Καλαμπάκας στο “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” Μετεώρων (Πατριάρχου Δημητρίου 54 – Καλαμπάκα), το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:30, με θέμα: “Κρίση και Άγχος. Γονείς και μαθητές αντιμέτωποι με τις νέες προκλήσεις”

Ο Δρ. Λιάπης αποφοίτησε το 2003 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών. Ειναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος και στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, ενώ συμμετείχε στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική. Πραγματοποίησε το Αγροτικό του στα ορεινά χωριά της Παναγίας, του Κορυδαλλού και του Μαλακασίου, της επαρχίας Καλαμπάκας. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Ά Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών όπου και εργάζεται. Ειναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένος στις Συναισθηματικές Διαταραχές στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Οπλίτης Ιατρός σε ακριτικές μονάδες των νήσων Σάμου και Ικαρίας και στη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων.

Εχει πολλές συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά Ψυχιατρικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε περιοδικά του κλάδου του. Παράλληλα με το κλινικό και ερευνητικό του έργο αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του νομού Τρικάλων, καθώς και σε άλλα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ υψηλής ακροαματικότητας και αναγνωσιμότητας, για θέματα ευρύτερου κοινωνικοπολιτικού ενδιαφέροντος.

Ειναι γιος του αποστράτου αξιωματικού της Αεροπορίας Χρυσοστόμου X. Λιάπη και της Φρειδερίκης Λιάπη-Ζιώγα, ενώ το όνομα του παππού του, ήρωα του Ελληνοαλβανικού Έπους, Υπολοχαγού Δημητρίου Ζιώγα, φέρει το στρατόπεδο της Καλαμπάκας.

 

.