Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Παρουσία αρκετών μελών και φίλων του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή επανάσταση, με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε», που διοργανώθηκε από την τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Τρικάλων.

Την επιμέλεια του μουσικού καλλιτεχνικού προγράμματος της εκδήλωσης  είχε το συγκρότημα «Καπνισμένο Τσουκάλι»  και περιελάμβανε διασκευασμένα ρώσικα τραγούδια και ποίηση εμπνευσμένα από την Οκτωβριανή Επανάσταση , τη σοσιαλιστική οικοδόμηση , καθώς και διαχρονικά τραγούδια του διεθνούς επαναστατικού κινήματος. Ακούστηκαν τραγούδια όπως ο «Ιερός Πόλεμος» και «Varshavianka», από τους επικούς αγώνες του σοβιετικού λαού, το προσκλητήριο της Διεθνούς , «το τραγούδια της ενότητας» και η πρωτοτυπία της παράστασης έγκειται στο ότι πολλά από τα τραγούδια της Οκτωβριανής Επανάστασης ερμηνεύτηκαν στη ρωσική γλώσσα.
Η ενορχήστρωση/διεύθυνση ήταν του Δημήτρη Φωτιάδη, ο οποίος έπαιξε και πλήκτρα, στην ερμηνεία ήταν οι Μαρία Φωτιάδη, Κατερίνα Κυριακίδου (Σοπράνο), Ράνια Μπαλή (Άλτο),  Απόστολος Φωτιάδης (Τενόρος/Βαρύτονος), και στα μουσικά όργανα : Απόστολος Κωσταβέλης (Κλαρινέτο),   Γιάννης Γκουλιάρας (Τρομπέτα),  Γεωργία Χατζημπαλάση (Τενόρο σαξόφωνο) ,   Γιάννα Μπαλή (Πιάνο).
Οι μεταφράσεις από τα ρωσικά ήταν της  Σταυρούλας Ξιφάρα και για την επιτυχία του προγράμματος, απαραίτητη ήταν η διδασκαλία της Ρωσικής γλώσσας από την Κατερίνα Κυριακίδου & την Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη.