Εκδήλωση , συζήτηση.Συμπαράσταση στην αντίσταση και στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και η στάση της αριστεράς

17789065

«Συμπαράσταση στην αντίσταση και στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και η στάση της αριστεράς».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 7μμ στο Δημαρχείο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Μετά από σχεδόν δυο μήνες ανελέητων βομβαρδισμών των σιωνιστών του Ισραήλ στη Λωρίδας της Γάζας υπογράφθηκε στην Αίγυπτο εκεχειρία (όσο θα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις) μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Τραγικός απολογισμός: 2131 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες (οι περισσότεροι άμαχοι και παιδιά), ολόκληρες συνοικίες ισοπεδωμένες, βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία, σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, δίκτυα νερού και αποχέτευσης. Οι εκτιμήσεις λένε ότι θα χρειαστούν πάνω από 7 χρόνια -καλώς εχόντων των πραγμάτων- για να επανέλθει η Λωρίδα της Γάζας στην προηγούμενη κατάσταση, η οποία ήταν εξίσου δραματική για τους κατοίκους της σαν αποτέλεσμα του αποκλεισμού της από το σιωνιστικό κράτος και τις πολυήμερες πολεμικές του επιθέσεις, όπως 2008-2009 και το 2012.
Παρ΄όλα αυτά ο παλαιστινιακός λαός δεν έσκυψε το κεφάλι, έδωσε μαθήματα αντίστασης και αγωνιστικότητας, έδωσε ελπίδα σε όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς. Για πολλές δεκαετίες αυτός ο λαός ταπεινώνεται καθημερινά, τρομοκρατείται και εξοντώνεται συστηματικά. Και όμως όλα αυτά τα χρόνια δε σταμάτησε στιγμή να αντιστέκεται και να παλεύει για γη και ελευθερία. Το Ισραήλ είναι ίσως η μοναδική χώρα που δεν έχει ακριβή σύνορα. Τα βασανιστήρια, οι φυλετικές διακρίσεις και φυλακίσεις, οι εξωδικαστικές καταδίκες και εκτελέσεις προβλέπονται από το νόμο. Έχει παραβιάσει πάνω από 70 αποφάσεις του ΟΗΕ, 24 καταδικαστικές αποφάσεις δεν συζητήθηκαν ποτέ αφού οι ΗΠΑ πρόβαλαν βέτο. Δεν έχει υπογράψει ούτε μία συμφωνία περιορισμού ατομικών όπλων, ενώ διαθέτει και πυρηνικά. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διαχρονικά και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το στηρίζουν στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά, αφού από τη μια αποτελεί χώρο δραστηριότητας πολυεθνικών εταιρειών (μερικές μάλιστα απ΄αυτές στα κατεχόμενα) και από την άλλη αποτελεί το ιδανικό μαντρόσκυλό τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, την οποία θέλουν να ελέγχουν από λαϊκές εξεγέρσεις. Μια περιοχή όπου οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις για τον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου (ή την ενέργεια) την έχουν μετατρέψει σε εμπόλεμη ζώνη.
Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση συσφίγγει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της χώρας μας μαζί του, και ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων, κάνει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, υπογράφει οικονομικές και πολιτιστικές συμφωνίες.
Η λεγόμενη «διεθνής κοινότητα» ενώ διατυμπανίζει το «δικαίωμα» του κατακτητή Ισραήλ στην άμυνα, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αντιστέκεται και να διεκδικεί τη λευτεριά του αλλά βαπτίζει τις παλαιστινιακές οργανώσεις τρομοκρατικές. Δηλαδή δε θεωρεί αιτία της σύγκρουσης την εισβολή σε μια άλλη χώρα και την κατοχή της, αλλά την αντίσταση του λαού της.
Παρά τους διεθνείς -δυσμενείς για τους λαούς- συσχετισμούς ο παλαιστινιακός λαός βρίσκει τη δύναμη να αντιστέκεται και να διεκδικεί τη λευτεριά του και την αξιοπρέπειά του. Αυτή η ηρωική του στάση σε συνδυασμό με τις αγριότητες και τα εγκλήματα του Ισραήλ είναι που ξεσήκωσαν τους λαούς και τους έβγαλαν στο δρόμο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό.
Η υπογραφόμενη εκεχειρία μπορεί να σταμάτησε, προς το παρόν, τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς, αλλά δεν έλυσε το διαρκές έγκλημα που διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος του λαού της Γάζας: την πολιορκία του για πάνω από 8 χρόνια από στεριά, αέρα και θάλασσα. Η απαίτηση για την άρση του αποκλεισμού, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, την κατασκευή λιμανιού και αεροδρομίου έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ( που ξεκινούν αυτές τις μέρες) από την πλευρά των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων. (Όποιος «ανησυχεί για την ειρήνη στην περιοχή και ενδιαφέρεται για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα» δεν έχει παρά να τα αποδεχτεί. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα).
Το σταμάτημα των βομβαρδισμών και των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ, καθώς και ο εξαναγκασμός του να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ήταν πριν απ΄ όλα και πάνω απ΄ όλα αποτέλεσμα της σθεναρής αντίστασης του παλαιστινιακού λαού και της θέλησής του να αγωνιστεί με κάθε μέσο για τα δικαιώματά του. Ταυτόχρονα ήταν και αποτέλεσμα της παγκόσμιας λαϊκής κατακραυγής ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ και της ανάπτυξης διεθνιστικού κινήματος αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και στην αντίστασή του.

Από την άλλη το Ισραήλ συνεχίζει το θεόρατο τείχος, συνολικής έκτασης πάνω από 700 χιλιόμετρα και την επέκταση των εποικισμών του στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης, ανακοινώνοντας πρόσφατα την απαλλοτρίωση 4000 στρεμμάτων κοντά στη Βηθλεέμ για το κτίσιμο μιας νέας πόλης για Ισραηλινούς κατοίκους.
Ούτε λέξη δεν ακούστηκε από την «ανθρωπιστική» ΕΕ και τις ΗΠΑ των «ανθρωπιστικών πολέμων» για τη σαφή παραβίαση από το Ισραήλ της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης, του ΟΗΕ και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται η μεταφορά άμεσα ή έμμεσα από την κατοχική δύναμη τμημάτων του άμαχου πληθυσμού της στο έδαφος που κατέχει. Ούτε τις αποφάσεις των δικών τους οργανισμών δεν τηρούν!!

Με βάση αυτά τα δεδομένα καθίσταται επιτακτική ανάγκη η συνέχιση και η παραπέρα ανάπτυξη της αλληλεγγύης του λαού μας προς τον παλαιστινιακό λαό και η ένταξή της στην ευρύτερη αντιϊμπεριαλιστική πάλη.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό για λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις του για:
1. Την άμεση άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από στεριά αέρα και θάλασσα και το γκρέμισμα του τείχους της ντροπής που τη χωρίζει από την Ιερουσαλήμ. 2. Την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ανθρωπιστική και άλλης βοήθειας προς τους κατοίκους της πολύπαθης Γάζας.
3. Την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων Παλαιστινίων
4. Την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ και την καταβολή αποζημιώσεων για τις πολεμικές καταστροφές.
5. Την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ και τη διάλυση των εποικισμών του από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη καθώς και την αποχώρησή του απ’ όλα τα άλλα κατακτημένα και καταλυμένα εδάφη.
Πιστεύουμε ότι ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία ενός ενιαίου παλαιστινιακού κράτους.
Παράλληλα:
– Καταγγέλλουμε την πολιτική των ΗΠΑ και ΕΕ που το στηρίζουν.
– Καταγγέλλουμε την πολιτική σύσφιξης των σχέσεων της χώρας μας με το Ισραήλ που ακολουθεί η κυβέρνηση και απαιτούμε την διακοπή κάθε σχέσης μαζί του.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΚΚΕ(μ-λ)
κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

.