Εκδήλωση σεμιναρίου μαιευτικού επείγοντος στα Τρίκαλα

Η Ελληνική Εταιρία Μαιευτικού & Γυναικολογικού Επείγοντος (ΕΕΜΓΕ www.hsoge.gr), σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων διοργανώνει στα Τρίκαλα, στις  13 και 14 Απριλίου 2019 τo 69ο Σεμινάριο Μαιευτικού Επείγοντος ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics) και το 10ο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής στην Μαιευτική BLSO (Basic Life Support in Obstetrics) με αντικείμενο την διαχείριση και αντιμετώπιση μαιευτικών επειγόντων περιστατικών.
Το Σεμινάριο ALSO διαρκεί δύο ημέρες και αφορά όσους ασχολούνται με την φροντίδα της μητέρας και του νεογνού (ιατρούς, μαίες, νοσηλευτικό προσωπικό, νεογνολόγους,παιδιάτρους και αναισθησιολόγους).
Περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις σε προπλάσματα και μυϊκό ιστό, συζητήσεις περιστατικών,προσομοιώσεις συμβουλευτικής και προβολές videos. Οι συμμετέχοντες μετά από εξετάσεις αποκτούν διεθνή πιστοποίηση της Αμερικανικής Ακαδημίας AAFP για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στη Μαιευτική.
Το Σεμινάριο BLSO διαρκεί μία ημέρα και έχει σχεδιαστεί για να
 εκπαιδεύσει με πλήρη αρτιότητα όλους εκείνους που βρίσκονται πρώτοι στο σημείο όπου συμβαίνει το επείγον μαιευτικό περιστατικό.
Στο Σεμινάριο  συμμετέχουν γενικοί ιατροί, μαίες, νοσηλευτές, φοιτητές ιατρικής και μαιευτικής, διασώστες ΕΚΑΒ, βοηθοί ιατρών, νοσηλευτών και μαιών, πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, και επαγγελματίες που ασχολούνται με την προνοσοκομειακή φροντίδα, όπως οι βοηθοί μητρότητας και οι συμμετέχοντες μετά από εξετάσεις αποκτούν αντίστοιχη πιστοποίηση AAFP.
Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος των Σεμιναρίων Νικόλαος Δ. Βραχνής, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Εμβρυομητρικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικό.
Υπεύθυνος του 69ου Σεμιναρίου ALSO, Γεώργιος Καλόγηρος, Ιατρός Μαιευτήρας Γυναικολόγος συντονίζουν τα Σεμινάρια και μαζί με την ομάδα των Εκπαιδευτών των προγραμμάτων και εξοικειώνουν τους συμμετέχοντες στην αντιμετώπιση των
επειγόντων περιστατικών στην αίθουσα τοκετών ή σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον, τόσο με εξάσκηση σε εξειδικευμένους χειρισμούς, όσο και με την αποφυγή περιττών παρεμβάσεων και τη σωστή εφαρμογή των σύγχρονων κατευθυντηρίων οδηγιών.
Τα Σεμινάρια ευρίσκονται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθ.: Καθηγητής Αλέξ. Δαπόντε και του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Ασκληπιός».
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Κέντρο Έρευνας ‐ Μουσείο Τσιτσάνη στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, στα Τρίκαλα. Για πληροφορίες επικοινωνείτε στο 2431070500 και στο 2107789211. Ηλεκτρονικά μπορείτε να στείλετε επικοινωνήστε στο Facebook page ALSO ΤΡΙΚΑΛΑ 2019.
email info@hsoge.gr ή