Εκδήλωση για τον κορωνοιό στα Τρίκαλα

   Σημαντικές Προσωπικότητες συμμετέχουν στην  Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 8.30 το βράδυ, στον ανοικτό χώρο του ξενοδοχείου «Αετών Μέλαθρον» των Τρικάλων, η οποία είναι αφιερωμένη στις συνέπειες και στις διδαχές  της πρόσφατης Υγειονομικής  κρίσης.

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και τον Πανελλήνιο Ελληνοιταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, παίρνει την πρωτοβουλία  να πραγματοποιήσει μία σημαντική  επιστημονική εκδήλωση που αφορά τον Κορωνοιό και τις επιπτώσεις του στην  Υγεία, σωματική  και ψυχική αλλά και στην  καθημερινότητα μας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να καταγραφεί αναλυτικά το  αποτύπωμα  της πρόσφατης κρίσης,   πώς αντιδρούμε και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα διαμέσου της διατροφής  και   να διατηρήσουμε  την σωματική και ψυχική μας Υγεία..

Στην επιστημονική εκδήλωση βασικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Πρύτανης, Κώστας Γουργουλιάνης, που θα μας  μεταφέρει  την πρόσφατη προσωπική του εμπειρία  από Νοσοκομείο  Αναφοράς του Ιού (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας).

Επίσης, θα ομιλήσει η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής κ. Όλγα Γκορτζή με θέμα «Διατροφή και ανοσοποιητικό στις μέρες της πανδημίας».

Ακόμη, ο Πνευμονολόγος Φοίβος Κοκκίνης, τ. Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, θα μιλήσει με θέμα «Ο εμβολιασμός στον ευπειθή, ευπαθή, αναπνευστικό ασθενή».

Ο Αλέξης Κωστάλας θα παρουσιάσει και θα συντονίσει την μοναδική αυτή επιστημονική εκδήλωση.

Με την πρώτη αυτή θερινή εκδήλωση την περίοδο του Κορωνοιού υπηρετούνται  οι στόχοι  του Συλλόγου και αναδεικνύεται  ο σημαντικός ρόλος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για  θέματα υγείας και  ιδιαίτερα  των  Χρονίως Πασχόντων.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν αξιόλογοι άνθρωποι του Νομού Τρικάλων με μεγάλη προσφορά στην Πρόνοια και στους Χρονίως Πάσχοντες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων»  και τέως Διοικητής του Θεραπευτηρίου Νίκος Ευθυμιάδης, το Δ.Σ. , τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου καλούν τους φορείς και τους πολίτες, να τιμήσουν με την παρουσία τους την μοναδική  αυτή εκδήλωση στον  εξωτερικό  χώρο  του «Αετών Μέλαθρον» την προσεχή Πέμπτη 9 Ιουλίου 2019 στις 8.30 το βράδυ.