Εγκαινιάστηκε o νέος πολυχώρος- βιβλιοθήκη στις φυλακές Τρικάλων

Ένα σημαντικό πολυχώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας απέκτησε το κατάστημα κράτησης Τρικάλων, με τα σημερινά εγκαίνια του νέου πολυχώρου-βιβλιοθήκης που πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και εκπροσώπων φορέων του νομού.

Στη τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Πύλης και Γαρδικίουκ. Χρυσόστομος.

Στην όλη προσπάθεια και στη σημασία της,  στάθηκε ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων κ. Θωμάς Χαχάμης, λέγοντας ότι σε αυτό τον χώρο θα «τρέξουν» διάφορα προγράμματα, εκδηλώσεις, διαλέξεις που θα έχουν ως στόχο την στήριξη των κρατουμένων.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου υπογράμμισε ότι η δημιουργία αυτού του χώρου αποδεικνύει εμπράκτως ότι εδώ και δύο μισή χρόνια συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκινήσαμε.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές και θα το πράξουμε» τόνισε με έμφαση.
Την ικανοποίηση της για την ίδρυση αυτού το χώρου κατέθεσε και η Διευθύντρια του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων κ. Μαρία Μουτσάκη, λέγοντας ότι θα προστεθούν και άλλοι συγγραφείς.

Στη σημασία ίδρυσης τέτοιων χώρων στάθηκαν τόσο ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, όσο και ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ κ. Χρίστος Λιάπης.

Φωτογραφίες: Αχιλλέας Γραβάνης Trikalaculture.gr