Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Π.Θ. Θεόδωρος Αυγερινός

Ο Θεόδωρος Αυγερινός του Ελευθερίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1937, από φτωχή οικογένεια Μικρασιατών προσφύγων.

Εργαζόμενος από μικρός τελείωσε το 1956 το νυχτερινό γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης και αργότερα πήγε εθελοντής στην αεροπορία.

Το 1959 έφυγε για τη Γερμανία προς αναζήτηση εργασίας. Στη συνέχεια σπούδασε στην Αυστρία και Ελβετία φυσική αγωγή, κοινωνιολογία και οικονομία. Κάτοχος ενός μεταπτυχιακού και δύο διδακτορικών τίτλων υπηρέτησε ως Καθηγητής στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέδεσε το όνομά του με την ανωτατοποίηση των ΕΑΣΑ (Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής) σε πανεπιστημιακά τμήματα (ΤΕΦΑΑ), ως πρόεδρος τότε του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ένας από τους πρώτους Καθηγητές του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως τη συνταξιοδότησή του το 2004.

Διετέλεσε μέλος της διοικούσας επιτροπής που οργάνωνε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών εργασιών αθλητικού, κοινωνιολογικού και πολιτικού περιεχομένου. Υπήρξε πάντα ενεργός πολίτης, εργατικός, ανιδιοτελής και ιδιαίτερα φιλικός και υποστηρικτικός προς τους νέους ανθρώπους. Αξιοθαύμαστο ότι ο αθλητισμός και η άσκηση ήταν μέρος της καθημερινότητάς του ως την τελευταία στιγμή!

Καλό σου ταξίδι αγαπητέ Θόδωρε, συνάδελφε και φίλε!