Αξιοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο τα μελομακάρονα που θα σας περισσέψουν φτιάχνοντας το πιο εύκολο παγωτό. Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, για ζαχαροπλαστική
400 γρ. μελομακάρονα
Για το σερβίρισμα
καρύδια, ψιλοκομμένα
μέλι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Αφήνουμε 2-3 μελομακάρονα ολόκληρα και τα υπόλοιπα τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στον κάδο.
Ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια σε μία ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 10×35 εκ. και αδειάζουμε μέσα τα ⅔ του μείγματος.
Απλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, κόβουμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα που αφήσαμε σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε από πάνω.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει.
Αφαιρούμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε με καρύδια και μέλι.
Πηγή: akispetretzikis.com