Ευχαριστήριο 9ου δημ. σχολείου Αλίμου προς τον δήμαρχο Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου είχαν την πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχθούν την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου στο σχολείο τους τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κύριο Δημήτρη Παπαστεργίου στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. 

Στο πλαίσιο του δεύτερου εργαστηρίου που έχει τίτλο “Το κλίμα στα όρια του: μετακινήσου έξυπνα”, οι μαθητές της Δ τάξης, η διευθύντρια, κυρία Κασάπα Δέσποινα και η εκπαιδευτικός, κυρία Παπαϊωάννου Κωνσταντίνα, απηύθυναν πρόσκληση στον κύριο Παπαστεργίου για να συμμετάσχει ως ειδήμων στο ζήτημα των smart cities μαζί με το Δήμαρχο Αλίμου, κύριο Ανδρέα Κονδύλη, σε μια “συνέντευξη τύπου” σχετικά με το ζήτημα των πράσινων και έξυπνων πόλεων. Στόχος του εν λόγω εργαστηρίου, άλλωστε, είναι η ενημέρωση των παιδιών για τα αίτια και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η ενθάρρυνσή τους στο να αναλάβουν δράσεις πρόληψης, όπως η επιλογή βιώσιμης μετακίνησης. Παρόντες στην εποικοδομητική κουβέντα ήταν, επίσης, ο κύριος Νίκος Καμήλος, συντονιστής εκπαιδευτικού έργου στο 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και ο κύριος Δημήτρης Καλαϊτζίδης, συντονιστής εκπαιδευτικού έργου «Εκπαίδευση για την αειφορία». 

Οι κύριοι Δήμαρχοι έλυσαν τις απορίες των παιδιών, αναφέρθηκαν διεξοδικά στο ζήτημα του “Smart thinking!-Smart “city-ing”!”, που είναι και το λογότυπο του προγράμματος και απάντησαν με αφοπλιστική ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που τους απηύθυναν οι μικροί μας δημοσιογράφοι. 

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Τρικκαίων, κύριο Παπαστεργίου, για την μεγάλη τιμή που μας έκανε!