Έχουμε χρέος να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας

100_07622

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, πραγματοποίησε την Κυριακή 05-06-2011, εκδήλωση αφιερωμένη στο περιβάλλον.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο άλσος του Προφήτη Ηλία, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ντίνος Μπάρδας, Ελένη Αργυροπούλου, Χρήστος Γακόπουλος και Ευθύμης Ρετζιάς, μικροί και μεγάλοι από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, προχώρησαν στον καθαρισμό του άλσους και στην τοποθέτηση λουλουδιών πέριξ του αύλειου χώρου της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία.

 Μιλώντας στα μικρά παιδιά ο κ. Μιχαλάκης, τους προέτρεψε να έχουν περιβαλλοντική συνείδηση, να μην δημιουργούν σκουπίδια και να σέβονται το περιβάλλον.

 “Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στον κοινό σκοπό της προστασίας του περιβάλλοντος και η συμβολή του καθενός από μας είναι πολύτιμη. Απαιτείται εμπέδωση περιβαλλοντικής και πολιτιστικής συνείδησης, τόσο ατομικής όσο και συλλογικής.

 

Έχουμε χρέος να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας, όχι μόνο για να το παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως το βρήκαμε από τους προγόνους μας, αλλά και για να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης για να μείνουν και να διαχειριστούν με τη σειρά τους το πολύτιμο αυτό δώρο της φύσης”.