Έχει πανσέληνο απόψε !

panselinos

Η βραδιά που περιμένουν όλοι ρομαντικοί έφτασε. Η πιο ξεχωριστή πανσέληνος της χρονιάς είναι αναμφισβήτητα αυτή του Αυγούστου.
Ίσως γιατί, λίγο μετά τη δύση ή την ανατολή του, το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι γίνεται πιο πορφυρό, αλλά και μεγαλύτερο και φωτεινότερο, λόγω του μικρότερου τόξου που διαγράφει στον ορίζοντα.
Φέτος, στις 13 Αυγούστου θα είναι ανοιχτοί 78 τέτοιοι χώροι σε όλη την Ελλάδα, με τους περισσότερους να φιλοξενούν μουσικές ή θεατρικές εκδηλώσεις.
Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σε κάποιον ποιητή. Πέρσι, τιμήθηκε η μνήμη του Νίκου Καββαδία και πρόπερσι του Γιάννη Ρίτσου. Φέτος, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, η αυγουστιάτικη βραδιά είναι αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη.

Η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που εδρεύει στα Τρίκαλα, συμμετέχοντας στο θεσμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, θα έχει ανοιχτούς τους αρχαιολογικούς χώρους, το Βυζαντινό Κάστρο της πόλης των Τρικάλων,και την Τοξωτή Γέφυρα Πορταϊκού του Δήμου Πύλης.Επίσης θα παραμείνει ανοιχτό και θα φωταγωγηθεί και το σπήλαιο Θεόπετρας όπου έχει προγραμματιστεί λαϊκή βραδιά στο πάρκο της Θεόπετρας.