Εμπλοκή με το ΔΝΤ – Προειδοποίηση για «δύσκολες» διαπραγματεύσεις

DNT4

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη μεταβεί αύριο ή το Σάββατο στην Αθήνα η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς, Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 -86 δισ.ευρώ.

Οπως διευκρίνισε ο ίδιος, για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι συνομιλίες γύρω από ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα προαναγέλλονται «δύσκολες» και θα απαιτούσαν, ως προϋπόθεση, μια «συγκεκριμένη» δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

«Ο δρόμος εμφανίζεται σαφώς δύσκολος, δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή της διαδικασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα «θα εξαρτηθεί» από την έκβαση των συνομιλιών για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

imerisia.gr