Δύσκολη η κατάσταση στις φυλακές Τρικάλων με αρκετά κρούσματα και κρατούμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν

Σε καθεστώς άτυπου… lockdown έχουν μπει οι φυλακές Τρικάλων λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα λόγω της πανδημίας, στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η απαγόρευση των επισκεπτηρίων και η ανάκληση των αδειών, προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά.

Αυτή την στιγμή στις φυλακές Τρικάλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται, έχουν νοσήσει με κορονοϊό  31 κρατούμενοι και 9 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, γεγονός που εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν και κρατούμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ανάλογη είναι η εικόνα που επικρατεί και στα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού, Άμφισσας και Λάρισας, αλλά και σε άλλα καταστήματα ανά την περιφέρεια. Σημειώνεται ότι από τους 11.100 κρατούμενους των φυλακών της χώρας, οι περίπου 3.000 αρνούνται να εμβολιαστούν. Μάλιστα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας 367 άτομα -290 κρατούμενοι και 77 σωφρονιστικοί- νόσησαν από κορονοϊό.

Σύμφωνα τα στοιχεία από την ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, 6.140 κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό ενώ άλλοι 1.960 έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να το κάνουν, αλλά πρόκειται για αλλοδαπούς που δεν είχαν ΑΜΚΑ και αναμένεται η έκδοσή τους. Ανάμεσα σε αυτός 62 κρατούμενοι έχουν κάνει και την 3η δόση του εμβολίου.