Δυσάρεστα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας- Η Ελλάδα έχασε άλλες 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Doing Business
Νέα ενδιαφέροντα αλλά δυστυχώς δυσάρεστα για την Ελλάδα στοιχεία, έδωσε πρόσφατα η Παγκόσμια τράπεζα, από τα οποία φαίνεται ότι η θέση της χώρας μας υποχωρεί περαιτέρω σε σχέση με τις αναπτυγμένες ψώρες του ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπευθύνου της ΝΔ για το νομό Τρικάλων Νίκου Καρδούλα στα socialmedia, με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως «Χάσαμε άλλες 5 θέσεις φέτος στην παγκόσμια 2019 της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στην 72η θέση μεταξύ 190 χωρών και κολλημένοι στην τελευταία θέση μεταξύ αναπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. Και κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως “πάμε καλύτερα”»
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η παγκόσμια κατάταξη της Ελλάδας επιδεινώθηκε στην 72η θέση το 2019 από την υψηλότερη στην τελευταία δεκαετία 58η θέση που είχε το 2014, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. H κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά παρέλαβε την παγκόσμια κατάταξη της Ελλάδας στην 89η θέση και την παρέδωσε στην 58η θέση.
Η Ελλάδα έχει επίσης τη χαμηλότερη βαθμολογία του επιχειρηματικού κλάδου με 68.08, όταν ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 77.80