Δυσαρέσκεια των Τρικαλινών εμπόρων για το άνοιγμα των καταστημάτων τους με την μέθοδο του Click Away

Περίμεναν πως και πως το άνοιγμα των καταστημάτων τους, έστω και λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα οι έμποροι των Τρικάλων, για να μπορέσουν να βάλουν έστω και λίγα ευρώ στα άδεια ταμεία τους και αντ΄αυτού θα μπορούν να τα ανοίξουν και να δουλέψουν μόνο με την μέθοδο του ClickAway, κάτι που σαφώς προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια τους, την ίδια ώρα που άλλα μαγαζιά όπως κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία ανοίγουν κανονικά.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη του στον Δημήτρη Παδιό στο πρωί του Σαββάτου στον FM 100 Ράδιο Ζυγός ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και οικονομικός επόπτης στην ΕΣΕΕ Χρήστος Μπλουγούρας, το σύστημα αυτό θα λειτουργεί ως εξής: Ο πελάτης θα υποβάλλει στο Χ κατάστημα της αρεσκείας του την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική του παραγγελία και θα πηγαίνει να παραλαμβάνει το εμπόρευμα έξω από την πόρτα του καταστήματος και η πληρωμή θα γίνεται μέσω POS. Οι ουρές έξω από τα καταστήματα δεν πρόκειται να ξεπερνούν τα 9 το πολύ άτομα και μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 10 λεπτών.

Ο κ. Μπλουγούρας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το πώς και πόσο μπορεί ένα τέτοιο μέτρο να εφαρμοστεί στην πράξη και να «περπατήσει» και κατά πόσο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τον πελάτη, αναφέροντας πως η ΕΣΕΕ είναι σε απευθείας συνεννόηση και δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τις αστοχίες και τα λάθη που θα παρατηρηθούν στην πράξη. Όπως τέλος υπογράμμισε, παρόλο που όλοι σεβόμαστε την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, που είναι ένα αγαθό αδιαπραγμάτευτο, ο εμπορικός κόσμος όλης της χώρας δικαιολογημένα διαμαρτύρεται, αφού το οικονομικό πλήγμα που έχει δεχθεί όλους αυτούς τους μήνες είναι άνευ προηγουμένου, με φυσικό επακόλουθο τα χιλιάδες λουκέτα που θα ακολουθήσουν.