Δύο στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών στο κύκλωμα με τα διπλώματα

Όλα ξεκίνησαν από επώνυμη καταγγελία το 2019 οπότε και η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες, οι οποίες πήγαν λίγο πίσω λόγω της πανδημίας. Πλέον όμως έχουν στα χέρια τους στοιχεία και τηλεφωνικές συνομιλίες των συλληφθέντων.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Τρικάλων και Καρδίτσας, υπάλληλοι των συγκεκριμένων υπηρεσιών, αλλά και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδηγών συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, που σχημάτισαν τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων και τους κατηγορούν ότι από το 2007 χορηγούσαν διπλώματα οδήγησης σε υποψήφιους, χωρίς εξετάσεις, έναντι αμοιβών που κυμαίνονταν από 3.000 ως 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, τα εννέα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν υποψήφιους οδηγούς, όλων των κατηγοριών, οι οποίοι αποτύγχαναν στις εξετάσεις από τις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών Μαγνησίας και Καρδίτσας και κανόνιζαν για αυτούς μία νέα εξέταση στα Τρίκαλα, για την οποία όμως τους έδιναν τα θέματα των εξετάσεων από την προηγούμενη ημέρα.

Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από πολύμηνη έρευνα των «Αδιάφθορων», κατά την οποία μάλιστα βιντεοσκόπησαν τους εξεταστές, την ώρα που έκαναν συνθηματικές χειρονομίες προς τους υποψήφιους και να τους καθοδηγούν με αυτές, για να δίνουν τις σωστές απαντήσεις.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών τους άσκησε διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, ψευδείς βεβαιώσεις κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις κατ’ εξακολούθηση. Όλοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι οδηγοί εξασφάλισαν τα διπλώματά τους μέσω του κυκλώματος.

Η δικογραφία ξεπερνά τις 4.000 σελίδες, καθώς περιέχει και απομαγνητοφωνήσεις ηχογραφημένων συνομιλιών.