Δύο σίγουροι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Τρικκαίων… 18 μέρες πριν την κατάθεση των συνδυασμών

Με δύο υποψηφίους -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- ανοίγει στο Δήμο Τρικκαίων ο δρόμος για τις δημοτικές εκλογές. Ο λόγος για το νυν δήμαρχο κι επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση v3» Nίκο Σακκά,  και το νυν επικεφαλής της παράταξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης Τρικάλων” Γιώργο Καίκη.

Θολό παραμένει το τοπίο των δημοτικών εκλογών για το δημαρχιακό θώκο στο δήμο Τρικκαίων, καθώς ο νέος εκλογικός νόμος, έχει δημιουργήσει μεγάλες ανατροπές και υπέρμετρες προσδοκίες. Κόμματα και υποψήφιοι μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι προθέσεων, που όπως όλα δείχνουν δεν θα τελειώσει και αυτή την εβδομάδα!

Έχει αναλογιστεί κανείς ότι για να κάνει κάποιος πλήρη συνδυασμό στο δήμο Τρικκαίων και να καλύψει υποψηφίους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τοπικούς συμβούλους χρειάζεται κάπου 140 ή και παραπάνω άτομα; Από τα οποία μάλιστα το 40% τουλάχιστον πρέπει να είναι γυναίκες; Κάπου 56 γυναίκες με άλλα λόγια;

Γνωρίζει κανείς τι παρακάλι και τρέξιμο χρειάστηκαν στις προηγούμενες εκλογές οι επικεφαλής που δεν ήταν και υποχρεωτικό να έχεις δικούς σου υποψηφίους τοπικούς συμβούλους αλλά υπήρχε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο κι αν ήθελες έβαζες;

Τώρα αυτό δεν ισχύει, για να μην αναφέρουμε ότι ο νόμος επιτρέπει αν θες για… υπερπλήρες ψηφοδέλτιο να βάλεις συν 150% ακόμα υποψηφίους από τους υποχρεωτικούς, οπότε πάμε σε πάνω από 300 άτομα!

Ας το έχουν υπόψη τους αυτοί που θα κάνουν την κίνηση της τελευταίας στιγμής.