Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας των Τρικαλινών εκπαιδευτικών [foto]

Σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία του ΟΤΕ, προχώρησαν σήμερα νωρίς τα μεσημέρι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Τρικαλινών εκπαιδευτικών (της ΕΛΜΕ Τρικάλων και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών), διαμαρτυρόμενοι για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν προωθεί  αντιεκπαιδευτικές και ακραίες πολιτικές σε βάρος του Δημόσιου σχολείου.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε κάτω από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/Θμιας εκπαίδευσης, έδωσαν αυτή την φορά οι εκπρόσωποι όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων των εκπαιδευτικών, γεγονός που έκανε πιο μαζική από κάθε άλλη φορά την συμμετοχή τους και τις διεκδικήσεις τους για ένα καλύτερο αύριο στην δημόσια παιδεία.

Σε σχετικές τους δηλώσεις προς το trikalaIN.gr, οι Πρόεδροι της ΕΛΜΕΤ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων κ.κ. Νίκος Πασχάλης και Χρήστος Τρικάλης αντίστοιχα, έκαναν λόγο ότι θα συνεχίζουν να διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, καλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει, με αντιδημοκρατικές ενέργειες, στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να εκμεταλλευθεί την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση για την ανθρωπότητα, για να περάσει  αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια.

Το Υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Εδώ και τώρα να λάβει  όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου και να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς υλοποιώντας  τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων.

Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην “εκπαιδευτική διαδικασία” αυτό το διάστημα.