Δυναμική μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΗ Τρικάλων

 

1_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy

Αποφασισμένοι να κάνουν την οργή τους οργανωμένο αγώνα μαζί με το ταξικό κίνημα, δήλωσαν ότι είναι  διατράνωσαν ότι είναι εκατοντάδες εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών των Τρικάλων σήμερα  το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ Τρικάλων, ενάντια στο χαράτσι για τα σπίτια και γενικότερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, συγκροτήθηκαν λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές της πόλης των Τρικάλων , όπως στη Μπάρα , στην Αγία Μονή , στην περιοχή Δεσποτικού-Βουβής-Οδ.Μετεώρων, σε Άγιο Κωνσταντίνο & Σαράγια ,στον Πύργο, στους Αγίους Αποστόλους, στο Λογγάκι, στην Κρηνίτσα κ.α. . Επίσης οι Γραμματείες Τρικάλων του ΠΑΜΕ , της ΠΑΣΕΒΕ ,της ΠΑΣΥ , ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση , μαζί με πολλούς αγωνιστές πρωτοστάτησαν στην ενημέρωση στις γειτονιές και στην κινητοποίηση του λαού , ώστε κανένα λαϊκό σπίτι, καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι ταξικές δυνάμεις αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση αλλά και την κλιμάκωση της πάλης με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για να

  • Να ακυρωθεί το χαράτσι για τα σπίτια.
  • Να σταματήσει η φοροληστεία.
  • Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.  
  • Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια που δεν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ.

Κανένας μόνος του στην επίθεση, που μας έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και τα κόμματά τους.

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, να πάρουμε ο καθένας μας, την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης, της αντίστασης, της απειθαρχίας.

15

 

Παίρνουμε  αποφάσεις απόρριψης του χαρατσιού.

Οι εκβιασμοί και οι απειλές της κυβέρνησης ότι θα διακοπεί το ρεύμα σε όποιους δεν πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα δε θα περάσουν.

Να αποτρέψουμε στην πράξη με κάθε τρόπο τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Να υπερασπισθούμε κάθε συνάδελφο και γείτονα, με αποφασιστικότητα, κάνοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά σε όποιον έρθει να κόψει το ρεύμα, γιατί δεν πλήρωσε το χαράτσι.

Όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μια γροθιά, όλη η γειτονιά  μαζί.

Όσοι παίρνουν το λογαριασμό να ενημερώνουν για το πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής το σωματείο τους, τη Λαϊκή Επιτροπή στη γειτονιά, για να υπάρχει ετοιμότητα όταν επιχειρηθεί η διακοπή του ρεύματος.

Στη σημερινή κινητοποίηση κατατέθηκαν στην υπηρεσία της ΔΕΗ ομαδικά εκατοντάδες δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού για τα σπίτια συνοδευόμενες  από αποδείξεις πληρωμής του υπολοίπου του λογαριασμού(δηλ πληρώθηκε μόνο η αξίας του ρεύματος και το ποσό υπέρ δήμου-ΕΡΤ) –μια διαδικασία που γίνεται μόνο μέσω των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών-ΑΤΜ και εισπρακτικών μηχανών των τραπεζών.

Ανάλογες αλλά και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες-θα ανακοινωθούν έγκαιρα- και θα επεκταθούν και στις περιοχές Καλαμπάκας , Φαρκαδόνας και Πύλης με πρωτοβουλίες των αντίστοιχων λαϊκών επιτροπών .

Από τη Λαϊκή Επιτροπή   Τρικάλων