Δυναμική η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα κατά της αξιολόγησης

Δυναμική από κάθε άποψη και με αρκετή συμμετοχή, ήταν η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Τρικαλινών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, οι εκπαιδευτικοί των Τρικάλων, στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης πανελλαδικά, ύψωσαν το ανάστημα τους και την εναντίωση τους απέναντι στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα, τονίζοντας πως ένας τέτοιος νόμος δεν θα περάσει στα σχολεία.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Τρικάλων Γιώργος Τσιάκαλος, «Πρόκειται για μια «μονοπρόσωπη» διαδικασία η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει μελλοντικά, μπορεί ακόμα και στην απόλυση. Υπερασπιζόμαστε το σχολείο της γειτονιάς, θέλουμε εκπαιδευτικούς με παιδαγωγική ελευθερία, να τους συνεπαίρνει η διδασκαλία στη σχολική τάξη, να μην έρχονται στο σχολείο τρομοκρατημένοι μήπως περάσουν αρνητική αξιολόγηση από τον διευθυντή ή τον σύμβουλο εκπαίδευσης», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η ομιλία του Προέδρου της ΕΛΜΕ Τρικάλων Νίκου Πασχάλη.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πεζή πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων, για να καταλήξουν στην πλατεία ΟΤΕ, κάτω από τα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου παρέδωσαν και τα σχετικά ψηφίσματα στους Διευθυντές.