Δριτσέλη: Άδεια ανατροφής τέκνου στις μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Σημαντικό βήμα η θέσπιση άδειας ανατροφής τέκνου για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς.

Ψηφίστηκε χθες η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία θεσπίζεται άδεια ανατροφής τέκνου 3,5 μηνών για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς. Πρόκεται για μία ρύθμιση κοινωνικής αλληλεγγύης που προάγει ουσιαστικά την ισότητα και στηρίζει τους επιστήμονες – επισφαλώς εργαζόμενους, οι οποίοι με τις θυσίες τους κρατούν επί χρόνια την δημόσια εκπαίδευση όρθια.

Το μέτρο αυτό αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην αποκατάσταση του επιπέδου εργασίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μετά από τις προσλήψεις στην ειδική εκπαίδευση και τον προγραμματισμό αντίστοιχων και για την γενική εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί επίσης, μία ακόμα έμπρακτη απόδειξη της βούλησης ενίσχυσης των πολιτικών για την μητρότητα και την οικογένεια.

Έρχεται σε συνέχεια της αύξησης των οικογενειακών επιδομάτων και της ενίσχυσης του πλέγματος κοινωνικής προστασίας για τα νοικοκυριά με παιδιά και θα συνεχιστεί με τομές, όπως, η επιδότηση ενοικίου για τις οικογένειες με παιδιά, η οποία θα φτάνει μέχρι τα 210 ευρώ.