Δραστηριότητες του περιφερειακού τμήματος Τρικάλων Ε.Ε.Σ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στον ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Γαρδικάκι την Κυριακή 11/6,  με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου τελέστηκε όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία και το ύψωμα του Αγίου.

Μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό  και του Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ακολούθησε Ιερά Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Λουκά του Ιατρού πέριξ του Ιερού Ναού, όπου συμμετείχαν ένστολοι εθελοντές Νοσηλευτικής

Για 2η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μαθαίνω μέσα από την κίνηση» για μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων του ΤΕΦΑΑ-Π.Θ. Στο πρόγραμμα το οποίο είχε διάρκεια 10 ημέρες συμμετείχαν 300 παιδιά που εκπαιδεύτηκαν βιωματικά σε θέματα σχετικά με το σώμα τους: υγιεινή διατροφή, δια βίου άσκηση, αθλητικές δραστηριότητες (τοξοβολία, κρίκετ, μπάντμιντον, τέννις, πάλη, κ.α.) αλλά και παιγνιώδεις εκπαιδευτικές δραστηριότητες (παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, διαλέξεις κ.α.).

Το πρόγραμμα κάλυψε υγειονομικά  η νοσηλευτική υπηρεσία του Τμήματος με εθελοντές σε καθημερινή βάση, καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Τέλος σε διανομή απορρυπαντικών και προϊόντων σωματικής υγιεινής σε 110 εξυπηρετούμενες οικογένειες του Τμήματος, προχώρησε η υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας. Τα προϊόντα  ήταν δωρεά της εταιρείας EΛΑΙΣ-UNILEVER HELLAS A.E.